Skullcandy Hesh 3 – Betaalbare alleskunner

Door: lub-snoek | 20 september 2017 15:10

Review

Tijdens IFA 2017 presenteerde Skullcandy een nieuwe draadloze over-ear koptelefoon. De Skullcandy Hesh 3 borduurt niet alleen verder op het succes van de Hesh 2, maar brengt ook nieuwe functies met zich mee. Op de verpakking prijkt ‘Wireless Perfection’, maar kan de Skullcandy Hesh 3 dat waarmaken?

Skullcandy Hesh 3

Prijs: € 129,99,-
Batterijduur: 22 uur
Frequentiebereik: 50Hz – 8kHz
Impedantie: 33 Ohm
Drivers: 40mm
Verbindingen: Bluetooth 4.1, 3,5mm koptelefooningang
Website: skullcandy.com
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Inklapbaar
  • Batterijduur en oplaadtijd
  • Stevige knoppen & Siri
  • Minpunten
  • Kussen op de hoofdband
  • Bijna te klein
  • Middengebied valt tegen

De Skullcandy Hesh 3 is een minimalistische koptelefoon die in drie kleuren verkrijgbaar is. De 3 knoppen en 2 ingangen zitten allemaal op de rechter oorschelp, waardoor het enige opvallende aan de linker oorschelp het subtiele logo is.

Lees ook: Zo kies je de beste koptelefoon

Het enige wat opvalt is het subtiele logo.

Ovaal

De zachte ovale oorkussens vallen precies over het oor – iets wat we mistten bij de ronde kussens van de Hesh 2 – en de oorschelpen zijn net diep genoeg. De hoofdband moeten we wel bijna op de verste stand uitschuiven om de koptelefoon passend te maken. Het wordt al snel duidelijk dat de Hesh 3 qua formaat op het randje zit; hij is net niet te klein. Ook zit er een flink verschil tussen de dikke zachte oorkussens en het kussen op de hoofdband, die laatste stelt maar weinig voor.

Knoppen en functies

Met de drie knoppen op de Hesh kun je volledig uit de voeten. Je kunt de muziek afspelen en pauzeren, het volume bedienen en het volgende of vorige nummer kiezen. Ook kun je er oproepen mee beantwoorden en kun je zelfs Siri activeren als je bent verbonden met een iPhone of iPad. Op het gebied van bediening mogen we zeker niet klagen.

De ovale oorkussens zijn zacht, de hoofdband valt helaas wel tegen.

Een ander groot pluspunt van de Skullcandy Hesh 3 is het feit dat je de koptelefoon kunt inklappen. Zo neemt deze flinke over-ear toch niet teveel ruimte in als je deze niet gebruikt. De oorschelpen kunnen ook 90 graden kantelen, waardoor je de koptelefoon ook plat kunt opbergen.

Batterij

Wanneer je de Hesh 3 draadloos verbindt, zie je in het bluetooth-menu van je smartphone de batterijstatus. Skullcandy belooft een batterijduur van 22 uur en dit komt aardig in de buurt van de realiteit. Ook het snelladen maakt de belofte waar – na een kwartiertje laden konden we weer uren vooruit.

Vooral bas

De Skullcandy Hesh 3 is vooral goed in hoge en lage tonen en een stuk minder in het middengebied. Het lijkt daardoor soms alsof de koptelefoon een stuk zachter is dan eigenlijk het geval is en niet alle muziek past bij het geluidsbeeld van de Hesh 3. Opzwepende baslijnen in dancenummers als Two Three One van Danny Howard klinken goed en de koptelefoon kan de energie van zulke nummers goed overbrengen. De zware muziek van Rammstein was goed te doen met de koptelefoon van Skullcandy en het album Starboy van The Weeknd klonk ook prima.

De Hesh 3 is gelukkig inklapbaar.

Muziek waarbij het middengebied - zoals zang en gitaar – de boventoon voert klinkt dan weer een stuk zwakker. Muziek met veel dynamiek en in het middengebied zoals het intro van Something Happened on the Way to Heaven van Phil Collins klonk dan ook een stuk minder meeslepend. 24K Magic van Bruno Mars klonk bijna saai en Start Me Up van The Rolling Stones klonk ook niet bepaald denderend. Het is dus heel belangrijk om in voren te weten wat voor muziek je met de Hesh 3 gaat luisteren – liefhebbers van met name elektronica met vooral veel hoge en lage tonen zullen goed uit de voeten kunnen met de Skullcandy Hesh 3.

Conclusie

De betaalbare Skullcandy Hesh 3 biedt een paar leuke functies voor zijn geld. Het comfort is niet slecht en functies als inklapbaarheid, een geweldige batterijduur en de ondersteuning van Siri zijn leuke eigenschappen. Het geluid is niet op alle vlakken denderend, maar door de prijs en de eerder genoemde functies is dit geen funest voor het eindoordeel – het is maar net wat je belangrijk vindt.

De Skullcandy Hesh 3 is vanaf nu beschikbaar voor 129 euro.

0 Reactie(s) op: Skullcandy Hesh 3 – Betaalbare alleskunner

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.