Skullcandy Push Active True Wireless – Stembediening tijdens sporten

Door: Wesley Akkerman | 09 oktober 2021 13:37

Review

De Skullcandy Push Active True Wireless is een setje oordoppen van ongeveer tachtig euro. Het setje beschikt over handige functies, zoals stembediening, een transparante geluidsmodus en een directe connectie met muziekstreamingdienst Spotify. Maar wat voor audiokwaliteit haal je precies in huis voor die paar tientjes? We zoeken het uit in deze review.

Skullcandy Push Active True Wireless

Adviesprijs € 79,99
Kleur zwart/oranje
Verbinding Bluetooth 5.2
Accuduur 44 uur (totaal)
Gewicht 95 gram (oplaaddoosje)
Features microfoon, omgevingsgeluidmodus, IP55, stembediening
Opladen Usb-c
Website www.skullcandy.com
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Stembediening
 • IP55-certificaat
 • Haakjes
 • Prijs
 • Minpunten
 • Audiokwaliteit
 • Design
 • Geen ruisonderdrukking

Alles aan de Skullcandy Push Active True Wireless schreeuwt ‘sporters’. Dat merk je aan de haakjes op de oordoppen die je om je oren schuift en aan de nieuwe functie Skull-iQ. Die technologie moet de audio-ervaring verbeteren en stembediening mogelijk maken. Vooral dat laatste is heel handig tijdens het sporten, zeker wanneer je je handen vol hebt of geen tijd hebt om je telefoon erbij te pakken. Met een simpel commando kun je muziek pauzeren en activeren, naar een volgend nummer gaan en Spotify activeren op je smartphone. Ook regel je het volume en bereik je een stemassistent.

Skull-iQ van Skullcandy

Met het commando “Hey Skullcandy” activeer je de oordoppen. Vervolgens geef je Engelse commando’s, zoals play, pause, next volume up of assistant. De oordoppen horen je vrijwel altijd goed. Tijdens het testen zijn we geen moment tegengekomen dat de oordoppen niet reageerden op het commando. Het is een beetje jammer dat er geen Nederlandse commando’s beschikbaar zijn, maar een grote smet is het niet op de ervaring. De commando’s worden namelijk duidelijk omschreven in een korte handleiding, waardoor je precies weet wat je moet zeggen.

Een grote nadeel is het feit dat je de Skullcandy-app van je telefoon altijd open moet hebben staan om gebruik te kunnen maken van de stembediening. De locatiediensten moeten eveneens ingeschakeld zijn. Dat zorgt helaas voor een hoger batterijgebruik op je smartphone. Een alternatieve optie is gebruikmaken van de knoppen op de oordoppen. Aan de achterkant zit een duidelijk voelbare knop waarmee je de verschillende functies activeert, voor momenten waarop je even niet hardop kunt praten én je je telefoon in je zak wil of moet houden.

Ook die handelingen staan duidelijk omschreven in de handleiding. Dat heeft Skullcandy dus goed voor elkaar; alle slimme en handige functies zijn zo direct duidelijk voor de gebruiker. In de app kun je bovendien de functies van de knoppen wijzigen. Zo bepaal je helemaal zelf wat er gebeurt wanneer je op de knop druk. Wil je bijvoorbeeld met een druk op de knop de Google Assistent op je telefoon raadplegen (wij hebben het setje op een Android-smartphone getest), dan kun je dat zelf regelen. Het systeem is daarmee niet alleen toegankelijk, maar ook flexibel inzetbaar.

Audiokwaliteit en appfuncties

Over flexibiliteit gesproken: binnen de app vind je een simpele, doch doeltreffende equalizer voor het instellen van het geluid. Je kiest uit vooraf ingestelde profielen voor bijvoorbeeld muziek en podcasts, maar kun je ook helemaal zelf bepalen hoe je iets wil horen. Daarmee geef je de Skullcandy Push Active True Wireless een uniek karakter mee, afgestemd op je eigen gehoor. De equalizer neem je gemakkelijk in gebruik en heeft hoorbaar invloed op de audiokwaliteit. En dat is ook wel nodig, omdat de audioweergave in de basis een klein beetje dof en saai is.

Dat komt onder meer vanwege de relatief kleine drivers van zes millimeter. De bas klinkt niet heel erg diep, bijvoorbeeld. De hogere en middentonen komen veel beter uit de verf. Dat is voornamelijk fijn voor podcasts, maar voor je muziekbeleving – zeker ook belangrijk tijdens het sporten), is het toch wat minder. De equalizer kan een deel opvangen van het gemis, maar lost het probleem nooit helemaal op. Toegegeven, we hebben we te maken met een setje van nog geen tachtig euro, dus we mogen ook niet ál te hoge eisen stellen. Binnen die segment klinken de oordoppen fijn en helder.

Een andere, fijne functie van de Skullcandy Push Active is de Stay-Aware-modus. Dit is een andere benaming voor een transparante modus. Omgevingsgeluiden worden versterkt wanneer je de functie activeert, waardoor je tijdens het hardlopen of wielrennen altijd goed hoort wat er om je heen gebeurt. De oordoppen hebben geen actieve ruisonderdrukking, maar kunnen wel degelijk enkele geluiden buiten de deur houden wanneer je de modus uitschakelt. Verwacht geen wonderen, maar de ruisonderdrukking die er is, is subtiel en kun je op sommige momenten echt wel waarderen.

Tot slot heeft de Skullcandy Push Active True Wireless nog twee handige functies. Denk dan aan de integratie met Tile, waardoor je je verloren oordoppen altijd kunt terugvinden. Ook is er de fotomodus. Juist, een fotomodus op je setje oordoppen. Eenmaal geactiveerd, dan kun je met een druk op de knop op de oordoppen een foto van jezelf maken. Je zet je smartphone neer, neemt een oordop in de hand en maakt een foto van jezelf met de camera op de achterkant. Zo hoef je dus geen selfies te maken, waarop je voorarm ontzettend lang lijkt. Een leuke toevoeging van Skullcandy.

Skullcandy Push Active True Wireless – conclusie

Voor een bedrag van tachtig euro mag je best wat eisen stellen aan je hardware, ongeacht de hardware. Op gebied van audio presteert Skullcandy precies zoals je zou verwachten binnen het marktsegment. De audio is soms wat oppervlakkig, maar de digitale equalizer kan een deel opvangen. Daarnaast is stembediening echt een handige toevoeging tijdens het sporten en merken we dat de oordoppen altijd goed blijven zitten, vanwege de haakjes die om je oren zitten. De oordoppen zijn daardoor een beetje lomp en log, maar we prefereren hier functie boven vorm.

Verder is het goed om te zien dat er een ip55-certificaat aanwezig is voor het afstoten van water, stof en zweet en dat de accu het ruim 45 uur volhoudt (dan combineren we de oordoppen met de tijd van het oplaaddoosje). Vanwege de vorm van de oordoppen is het doosje wel groot, maar er zit dan ook een grote accu in. Wil je toch iets betere geluidskwaliteit of en comfortabele pasvorm, dan kun je terecht bij de 1More ColorBuds2. Die oordoppen hebben dezelfde prijs. En anders kun je nog de JLab Epic Air ANC True Wireless Earbuds overwegen, die slechts een paar tientjes meer kosten.

0 Reactie(s) op: Skullcandy Push Active True Wireless – Stembediening tijdens sporten

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.