Sleutelfuncties Xbox One enkel beschikbaar bij abonnement

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 08 augustus 2013 08:39

Apps & Software

Microsoft heeft donderdag bekend gemaakt dat voor een aantal belangrijke functies op de Xbox One abonnementskosten betaald moeten worden. Onder meer het bellen via Skype, het opslaan van gamevideo´s en het tv kijken via de nieuwe console zijn exclusief voor Xbox Live Gold-abonnees.

Microsoft kondigde de Xbox One in mei aan. De console wordt in de markt gezet als de centrale media- en gamehub voor in de woonkamer, maar donderdag blijkt dus dat gebruikers na het neertellen van bijna 500 euro voor het systeem ook nog verplicht zijn jaarlijks zo’n 60 euro te betalen om alle functies te kunnen gebruiken.

Een Gold-abonnement is momenteel ook al voor de Xbox 360 beschikbaar, dit echter vooral om online games te kunnen spelen. Microsoft lijkt dus meer waarde aan een Gold-account te gaan hangen, wat ten kosten lijkt te gaat aan de zogenoemde ‘out of the box’-ervaring die de One zal bieden.

Xbox One versus PlayStation 4

Microsoft lanceert de Xbox One eind dit jaar voor 499 euro. Hiermee is de console 100 euro duurder dan de PlayStation 4 van Sony, die rond dezelfde tijd zal verschijnen. Microsoft kreeg na de aankondiging veel kritiek over zich heen omdat games beveiligd werden met DRM en de console minimaal iedere dag een keer online moest zijn om games te kunnen spelen. In reactie hierop had MIcrosoft deze strenge eisen in juni alweer teruggedraaid.

Er worden nog ook nog altijd serieuze privacy-vraagtekens gezet bij de hoogsensitieve Kinect-camera die meegeleverd wordt, en verplicht moet worden aangesloten op de One. Of Microsoft hier ook nog op zal terugkomen, is nog maar de vraag. De console leunt namelijk zwaar op een aansturing middels spraak en beweging. Verwacht wordt dat Microsoft tijdens de GamesCom-beurs in Keulen, die eind deze maand plaatsvindt, meer detail over de Xbox One zal bekendmaken.

0 Reactie(s) op: Sleutelfuncties Xbox One enkel beschikbaar bij abonnement

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.