Slice Audio File Splitter 2.0

Door: Evi Maquoi | 09 juli 2012 16:11

Apps & Software

Moet u weleens een audiobestand splitsen? Bijvoorbeeld om een interessant stukje uit een podcast te halen, om vervelende stiltes weg te knippen of een gigantisch bestand te splitsen tot korte fragmenten. Daarvoor hoeft u niet te investeren in speciale audiosoftware, met Slice Audio File Splitter zet u de schaar in uw audiobestanden.

Slice Audio File Splitter 2.0 kan overweg met de populairste formaten van audiobestanden: mp3, ogg, wav en flac. Nadat u uw muziekbestanden toegevoegd hebt aan het programma, kunt u instellen op welke van de drie manieren u de files wilt splitsen. U kunt uw muziekfragmenten in een bepaald aantal gelijke delen splitsen, bijvoorbeeld in drie of vier delen. Een andere manier om uw bestanden te knippen is op basis van tijdsduur. Hiervoor voert u bijvoorbeeld in dat uw geselecteerde mp3-bestand gesplitst moet worden in gelijke bestanden van telkens 5 minuten en 30 seconden. Een derde splitsmethode is op basis van stiltes. U kiest dan zelf het aantal decibel en de tijdsduur van de stilte: bijvoorbeeld -25 dB gedurende 1 seconde.

Uitvoerkwaliteit

Nadat u een splitmethode gekozen hebt, hoeft u enkel nog een doelbestemming op te geven. Handig is dat u verschillende bestanden in één keer kunt splitsen. Indien gewenst kunt u via Options nog de instellingen van de audiobestanden naar uw hand zetten. U kunt bijvoorbeeld de uitvoerkwaliteit instellen en een bestandsnaamtype kiezen zoals Bestandnaam_Deel1_van_8.

Slice Audio File Splitter is een gebruiksvriendelijke toepassing die doet wat hij moet doen. Enig nadeel is dat u niet kunt aangeven om een fragment uit een bestand te halen aan de hand van een start- en eindpunt.

U kunt muziekbestanden op drie verschillende manieren splitsen.

Via Options stelt u de uitvoerinstellingen helemaal naar uw hand.

Slice Audio File Splitter 2.0

Freeware

Taal Engels

Download 233 KB

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 7/10

Pluspunten

Splitsen op stiltes

Verschillende bestanden in één keer splitsen

Eenvoudig in gebruik

Minpunten

Niet voor wma-bestanden

Geen start- en eindpunt ingeven

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Slice Audio File Splitter 2.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.