Smartphone-koopgids

Door: Joris Peterse | 14 september 2011 12:58

Apple

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7
 8. pagina 8
 9. pagina 9
 10. pagina 10
 11. pagina 11
 12. pagina 12
 13. pagina 13
 14. pagina 14

Windows Phone 7

In de begindagen van de pda en smartphone was Windows Mobile een veelgebruikt besturingssysteem. Toch werd het platform hard opzij gezet door de opkomst van de iPhone, Android en BlackBerry. Microsofts antwoord kwam pas laat, in oktober 2010 werd Windows Phone 7 gelanceerd. In Nederland verschenen al enkele toestellen op de markt, terwijl het platform nog niet eens echt klaar is voor ons. Het is niet mogelijk om de Nederlandse taal in te stellen, de ingebouwde xBox-Live integratie blijft vooralsnog uit, en - kwalijker - een Nederlandse versie van de applicatiewinkel bestaat niet. U moet u aanmelden voor de Marketplace van de VS waarin enkele Nederlandse apps verstopt zitten. Eigenlijk is Windows Phone 7 dus nog niet klaar voor de Nederlandse markt. In oktober 2011 verschijnt een grote update die deze rimpels gladstrijkt, genaamd Mango. Het besturingssysteem krijgt hiermee ook multitasking en meer handige functies, zoals 'Live Tiles': blokken op het beginscherm met actuele informatie, vergelijkbaar met widgets. Maar het neemt niet het gevoel weg dat Microsoft te laat en te traag reageert op Google en Apple. Hopelijk zal de samenwerking met Nokia het besturingssysteem de boost geven die het nodig heeft. Hiervoor moet de Marketplace wel snel gaan groeien, want deze loopt zwaar achter op de concurrentie. Voorlopig moet u het doen met de voorgeïnstalleerde apps, waaronder Office, dat prettige toegevoegde waarde biedt. Gek genoeg ontbreekt Windows Live Messenger wel in zowel het systeem als in de Marketplace. Hebt u interesse in een Windows Phone 7-toestel, dan adviseren wij om te wachten tot het najaar.

Tiles

De nadelen maken niet gelijk dat Microsoft slecht werk heeft afgeleverd. Zeker niet. Het besturings­systeem heeft een eigenzinnige manier van aansturing: laagdrempelig en vlotjes. Het beginscherm is opgebouwd uit blokken, zogenoemde 'Tiles'. Hiermee hebt u direct toegang tot uw favoriete functies en applicaties. Handig dat deze Tiles direct overzicht geven van nieuwe gebeurtenissen, zoals een ontvangen bericht. De Tiles op de beginpagina kunt u overigens geheel zelf indelen. Door het beginscherm naar links te slepen krijgt u een overzicht van alle instellingen en apps. Het besturingssysteem oogt fris en speels dankzij de grote rechthoekige blokken, overgangs­effectjes en frisse kleuren die overal terugkomen.

HTC 7 Trophy

Eén van de eerste HTC-toestellen in Nederland met Windows Phone 7 was HTC's 7 Trophy. Het toestel is één van de mooiste in zijn soort: elegant vormgeven, zwart met subtiele zilveren randen en het scherm geeft de felle kleuren van Windows Phone 7 prima weer. Onder de behuizing is alles met 576 MB geheugen en een 1GHz-processor redelijk te noemen. Het opslaggeheugen van 8 GB is echter karig. Vooral omdat dit niet uit te breiden valt met een geheugenkaart. Op onze website treft u een uitgebreide test.

HTC 7 Trophy

Straatprijs Ca. € 425,-

Formaat 118,5 x 61,5 x 11,96 mm

Gewicht 140 gram

Processor 1 GHz

Geheugen 576 MB

Opslag 8 GB

Scherm 3,8 inch, 480 x 800 pixels

Camera 5 megapixel

Accu 1300 mAh

Besturingssysteem Windows Phone 7

Overig Bluetooth 2.1, wifi, gps

Oordeel 6/10

Pluspunten

Elegant vormgegeven

Soepele aansturing

Helder beeldscherm

Minpunten

Nog geen Nederlandse ondersteuning

Weinig opslaggeheugen

Opslaggeheugen niet uitbreidbaar

0 Reactie(s) op: Smartphone-koopgids

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.