Smartphones brengen Samsung recordwinst

Door: Elmar Rekers | 06 januari 2012 10:18

Overige elektronica

Samsung heeft in het vierde kwartaal een recordwinst geboekt van omgerekend 3,5 miljard euro. Uit de kwartaalcijfers die Samsung vrijdag bekend maakte blijkt dat vooral de smartphone-divisie explosief is gegroeid.

Met een winst van 3,5 miljard euro verbreekt Samsung zijn eigen record uit het tweede kwartaal van 2010. Toen wist het Zuid-Koreaanse concern een totaal van 3,37 miljard euro binnen te halen. De door Samsung gepresenteerde winstcijfers zijn bovendien 22 procent hoger dan die van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Hoewel Samsung nog geen exacte verkoopcijfers bekend maakt, is wel duidelijk dat de smartphone-divisie de grootste bijdrage heeft geleverd aan de recordwinst. Werden er in het derde kwartaal nog 24 miljoen mobieltjes verkocht, in Q4 waren dat er naar schatting 32 tot 35 miljoen. Analisten verwachten dat het bedrijf in 2012 gemiddeld 42,5 miljoen smartphones per kwartaal gaat verkopen.

Galaxy S II

Het zijn vooral toestellen als de Galaxy S II en de Galaxy Ace die het bedrijf afgelopen jaar geen windeieren hebben gelegd. Zo ging de Galaxy S II in de eerste vijf maanden ruim 10 miljoen keer over de toonbank. Verwacht wordt dan ook dat Samsung in 2012 wederom vol gaat inzetten op zijn Galaxy-productlijn.

Met de goede resultaten op de smartphonemarkt kan Samsung de enigszins tegenvallende resultaten van zijn televisie- en chipproductie verbloemen. Hoewel de flatscreen-tak in 2011 een winst van 4,4 miljoen euro wist te boeken, staat dit in schril contrast met de 67 miljoen die er in 2010 werd verdiend. Volgens analisten is dit een van de redenen dat de prijs van Samsung flatscreens in 2011 met 21 procent is gedaald.

0 Reactie(s) op: Smartphones brengen Samsung recordwinst

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.