SmartPower 1.3.1

Door: Maikel Dijkhuizen | 28 maart 2012 10:28

Review

Met het piepkleine tooltje SmartPower laat u een computer volgens bepaalde regels zichzelf afsluiten of in de slaapstand zetten. Erg handig voor het geval u bijvoorbeeld 's nachts weleens een film downloadt of wanneer u vaak afwezig bent. Als u het programma consequent gebruikt, bespaart het aardig wat energie.

De Engelstalige gebruikersinterface ziet er weliswaar doodeenvoudig uit, maar toch is SmartPower geen beginnerstool. Voor u er erg in hebt, sluit het uw computer onverhoopt af op ongewenste momenten. Bij zorgvuldig gebruik hebt u er alleen maar voordeel van. De computer verbruikt dankzij dit hulpmiddel niet meer energie dan noodzakelijk is. Kortom, goed voor het milieu en uw portemonnee! Ondanks dat het een klein programma betreft, duurt de installatie evengoed nog enkele minuten. Via het onderdeel SmartPower Configuration wijzigt u naar eigen wens de instellingen. U hebt keuze uit twee acties die toepast op uw systeem, namelijk uitschakelen of in de slaapstand zetten.

Beslis tussen welke tijden u de computer wilt gebruiken.

Slaapregels

U bepaalt zelf bij welke gebeurtenissen SmartPower de ingestelde actie uitvoert. De gemakkelijkste manier is door een tijdschema in te stellen. U geeft in dat geval aan op welke dagen en tijdstippen u de computer in gebruik neemt. Het is ook mogelijk om de actie af te stemmen op de beschikbaarheid van andere apparaten in het thuisnetwerk. De computer schakelt zichzelf dan uit als er een netwerkapparaat offline is. SmartPower controleert de beschikbaarheid door dit netwerkapparaat te pingen. Dat is bijvoorbeeld handig als u een mediastreamer in de woonkamer gebruikt die films vanaf een oude computer op zolder afspeelt. Zodra u de mediastreamer uitzet, schakelt deze computer zichzelf ook uit. In SmartPower vermeldt u het juiste IP-adres van één of meerdere netwerkapparaten. Verder kunt u ook op basis van netwerkverkeer, cpu-gebruik en Windows-processen het systeem in de slaapstand zetten of afsluiten. Het programma werkt prima, al duurt SmartPower Configuration er soms wel lang over om op te starten.

Stem de systeemtijden af op de beschikbaarheid van een netwerkapparaat, bijvoorbeeld een NAS, printer of mediaspeler.

SmartPower 1.3.1

Freeware

Taal Engelstalig

Download 370 KB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Microsoft .NET Framework 3.5 of hoger

Maker James Chiffey

Oordeel 8/10

Pluspunten

Automatisch pc uitzetten

Keuze uit verschillende criteria

Energie besparen

Minpunten

Ongeschikt voor beginners

Engelstalig

Opstarten SmartPower Configuration duurt soms lang

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: SmartPower 1.3.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.