SMPlayer 0.8.0

Door: Robbin Ooijevaar | 19 juni 2012 17:53

Apps & Software

Het lijkt zo eenvoudig: een dvd-film afspelen op uw computer. Het apparaat heeft een dvd-speler en er is afspeelsoftware aanwezig. Op veel systemen geeft het afspelen van dvd-films echter toch problemen. Dvd-afspeelsoftware aanschaffen is in veel gevallen gelijk aan 'weggegooid geld'. Verder kunt u de film eerst omzetten naar een ander formaat waar uw computer wel mee overweg kan, maar dat kost veel tijd en moeite. SMPlayer biedt een gratis mogelijkheid om dvd's direct af te spelen.

Plaats de dvd-film en sluit - indien van toepassing - de mediasoftware (bijvoorbeeld Windows Media Player) die probeert de dvd af te spelen. Start SMPlayer en klik op het dvd-logo in de menubalk. De eerste keer dat u dit doet, dient u aan te geven welke schijfletters uw cd-speler en dvd-speler hebben (dit kan uiteraard dezelfde schijfletter zijn). Als u de schijfletter niet weet, klikt u op Scannen op CD/DVD-drives. Plaats een vinkje bij Dvd-menu's inschakelen en bevestig met Ok. Klik nogmaals op het dvd-logo in het menu om de dvd af te spelen. Nu is gratis software leuk, maar hij moet natuurlijk wel werken, en bij SMPlayer lijkt dat niet gegarandeerd. Op één van onze test-pc's hebben we SMPlayer niet goed aan de praat gekregen, zonder dat we daar een oorzaak voor hebben gevonden.

SMPlayer is een gratis programma voor het probleemloos afspelen van dvd-films.

SMPlayer 0.8.0

Freeware

Taal Nederlands

Download Windows 15,7 MB; Linux 2,7 MB

OS Windows XP/Vista/7; Linux

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

1 Reactie(s) op: SMPlayer 0.8.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 13 oktober 2014 11:55 Anoniem
    ملا عمر کا اتا پتہ ۔۔ بلکہ ان کا وجود بھی – ایک راز ہے
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.