Sneeuwlaagje ‘photoshoppen’

Door: Evi Maquoi | 09 december 2010 17:38

Apps & Software

Gebruikt u een gif-bestandje als handtekening in uw e-mailberichten? Wilt u dat speciaal voor de feestdagen een beetje opfleuren? Wat dacht u van een laagje sneeuw? We leggen u uit hoe u in Photoshop Elements 9 (of eerdere versies) voor winterse weergod speelt. In een andere fotobewerkingsprogramma werkt het op vergelijkbare manier. En natuurlijk kunt u dit effect op veel meer afbeeldingen loslaten dan alleen uw handtekening in uw e-mail.

Open uw e-mailhandtekening in Photoshop Elements 9. Omdat het moeilijk werken is met gif-bestanden, maken we een nieuw bestand aan dat iets groter is dan de originele e-mailhandtekening, zodat er plaats is voor een laagje sneeuw. Kies Bestand / Nieuw. In ons geval gaan we van 600 x 120 pixels naar 800 x 160 pixels. Bevestig met OK. Kopieer de volledige e-mailhandtekening met de sneltoetsen Ctrl+A en Ctrl+C en plak de handtekening in het nieuwe bestand met Ctrl+V. Gebruik de toverstaf en selecteer de witte achtergrond in het te grote canvas en verwijder de achtergrondkleur met de Delete-toets. Maak een nieuwe laag aan via Laag / Nieuw / Laag. Selecteer nu de Lasso en teken een druppende lijn bovenaan de handtekening. Doe het eventueel in verschillende keren door de Ctrl-knop ingedrukt te houden. Stel de doezelaar bovenaan in de balk in op 2 pixels.

Met behulp van de lasso kunt u een druppelende selectie tekenen.

Stel de voorgrondkleur nu in op wit en gebruik het Emmertje om de selectie wit te maken. Dit ziet er nog een beetje te gemaakt uit. Gebruik daarom Filter / Vervagen / Gaussiaans vervagen en stel de straal ongeveer in op 2,5 pixels. Bevestig met OK. Een beetje nuance is ook nog welkom, want dit is echt te wit. Ga naar Laag / Laagstijl / Stijlinstellingen en vink Slagschaduw aan. Wijzig de kleur naar donkergrijs en stel de grootte en afstand in op 5 pixels. Voor dekking kiest u ongeveer 70%. Bevestig de instellingen met OK. Gebruik de crop-tool om de handtekening bij te snijden. Kies nu Bestand / Opslaan als en kies het bestandsformaat gif.

De slagschaduw maakt het net ietsjes echter.

0 Reactie(s) op: Sneeuwlaagje ‘photoshoppen’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.