Snelheid usb verdubbelt met komst usb 3.1

Door: henk-jan-buist | 02 augustus 2013 09:43

Nieuws

De opvolger van usb 3.0 is officieel aangekondigd. Producten met usb 3.1, dat als ‘SuperSpeed+’ bekend zal staan, moeten in 2015 in de winkel verschijnen. De nieuwe techniek krikt de overdrachtssnelheid op naar 10 Gbps.

De USB 3.0 Promotor Group, waar onder meer Microsoft en Intel deel van uitmaken, heeft de opvolger van usb 3.0 bekendgemaakt (PDF). Usb 3.1 verdubbelt de snelheid, zoals eerder aangekondigd, naar 10 Gbps. Een naam voor de opvolger van SuperSpeed was toen nog niet bekend. Het officiële logo vermeldt nu als naam ‘SuperSpeed+’.

Downwards compatibel

De technische details van de standaard worden tijdens de USB 3.1 Developer Days op 21 augustus in de Verenigde Staten uit de doeken gedaan. Wel is bekend dat 3.1, net als de vorige usb-standaarden, downwards compatibel is. Ook wordt data efficiënter gecodeerd.

Op elektronicabeurs CES kondigde de USB 3.0 Promotor Group aan dat de eerste apparaten met de nieuwe standaard eind 2014 in de winkel moeten liggen. In de loop van 2015 zou usb 3.1 breder beschikbaar moeten zijn. De usb 3.0-specificatie werd in 2008 onthuld, maar het duurde nog lang voordat de standaard breed werd gebruikt.

Training voor ontwikkelaars

Het usb 3.1-ontwikkelaarscongres wordt voor Europeanen begin oktober gehouden in Dublin. In tegenstelling tot het congres in de VS hebben deze internationale ontwikkelaarsdagen meer diepgang en uitgebreidere trainingssessies over het design van het systeem.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Snelheid usb verdubbelt met komst usb 3.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.