Soho hoofdtelefoon van Harman Kardon

Door: eva-groot eva-groot | 04 december 2013 15:30

Overige elektronica

Hoofdtelefoons zijn er in vele vormen en maten: groot of klein, deur of goedkoop. Om je te helpen met de keuze heb ik de Soho hoofdtelefoon van Harman Kardon getest.

None

Harman Kardon Soho

Adviesprijs € 199,-

Beschikbare kleuren Zwart, wit en bruin

Design On-ear

Verbinding Wired (3,5mm)

6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • Uitstraling
 • Geluidskwaliteit
 • Materiaal
 • Minpunten
 • Pasvorm

Uiterlijk

De Soho van Harman Kardon zit in een mooie verpakking, beschermd, in een hard doosje. Alsof je sieraden aan het uitpakken bent. Ook de hoofdtelefoon zelf heeft een elegante, stijlvolle uitstraling. Hij bestaat uit roestvrij staal en kwaliteitsleer. De hoofdband is uitschuifbaar waardoor je hem op elk gewenste maat kan instellen. Daarnaast zijn de oorschelpen dun, zacht en zijn ze draaibaar.

Om de hoofdtelefoon gemakkelijk te kunnen meenemen kun je de oorschelpen inklappen. Kortom, de Soho scoort goed om zijn uiterlijke verschijning. Maar werkt hij ook naar wens?

De Soho koptelefoon is chique verpakt

Geluidsgevoeligheid

De Soho hoofdtelefoon levert een frequentiebereik tussen de 16 en 20 kHZ. De bas klinkt bijzonder goed op deze hoofdtelefoon en er is geen sprake van ruis. Omdat de oorschelpen rechthoekig zijn en niet aansluiten op je hoofd is de muziek op een laag volume al hoorbaar voor je buren.

Het geluid is helder en zuiver

Comfort

Op het onderdeel comfort scoort de Soho helaas laag. De hoofdtelefoon geeft als je hem opzet een zeer onstabiel gevoel en dat werd bevestigd toen ik met mijn hoofd bewoog. Bij een onverwachte beweging glijdt de Soho gemakkelijk van je hoofd af. Ook bij het instellen blijft dit probleem zich voordoen. Ook bedekken de vierkante oorschelpen niet volledig je oor.

Helaas zit de Soho niet stevig

Conclusie

De Harman Kardon Soho is een uiterst elegante en stijlvolle hoofdtelefoon met een goede geluidskwaliteit. Maar door de onstabiele pasvorm is de hoofdtelefoon helaas niet geschikt om bewegingen mee uit te voeren. Daarnaast vindt ik het jammer dat het geluid al zeer snel hoorbaar is voor de personen bij je in de buurt: dat is precies wat je vaak wil voorkomen als je gebruik maakt van een hoofdtelefoon.

1 Reactie(s) op: Soho hoofdtelefoon van Harman Kardon

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 4 december 2013 16:25 Oscar
  citaat",Daarnaast vindt ik het jammer dat het geluid al zeer snel hoorbaar is voor de personen bij je in de buurt: dat is precies wat je vaak wil voorkomen als je gebruik maakt van een hoofdtelefoon." Ik ken dat, maar dat gebeurt al gauw, bij zowat iedereen die een hoofdtelefoon opzet, dat je bij het beluisteren van je favoriete muziek, het volume effe wat hoger zet, dan eigenlijk goed zou zijn voor je gehoor. Gewoon omdat dan de muziek en de bastonen gewoon nog beter klinken.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.