Sonic City Studios presenteert album Ferry Corsten in Auro-3D

Door: lub-snoek | 12 december 2017 15:13

Blog

Tijdens ADE presenteerde het Abbey Road Institute in samenwerking met Ferry Corsten het album Blueprint in Auro-3D. Het is niet de eerste keer dat een artiest in de dancewereld een dergelijke samenwerking aangaat.

Artiesten als BT, Roger Shah en Tiësto, hebben al eens eerder in Auro-3D uitgebracht, maar nog nooit was het concept van een elektronisch album zo anders.

War of the Worlds

In een knusse studio in de Q-Factory werden we getrakteerd op wat meer uitleg achter het album Blueprint. Het nieuwste album van DJ en producer Ferry Corsten is niet simpelweg een album met 17 nummers, maar een lopend verhaal waarbij de muziek het ingebakken audioboek ondersteunt. Op Spotify staat zowel een versie met- als zonder de voice-over die het verhaal verteld.

Ferry Corsten liet zich inspireren door het luisterverhaal War of the World, waarbij het verhaal niet alleen wordt verteld door stemmen, maar ook door geluidseffecten. De trancelegende heeft dan ook verschillende geluidseffecten van bijvoorbeeld een helicopter of donkere kelder in de muziek verwerkt. “In een wereld waarin iedereen snel tussen nummers skipt, wilde ik een lopend verhaal vertellen om de aandacht van de luisteraar vast te houden”, aldus Ferry.

Dynamisch

Iwan De Kuijper, Director Creative Entertainment bij Auro Technologies, vertelde dat Blueprint dusdanig veel details en effecten telde, dat het heel interessant werd om het album opnieuw te mixen en masteren in Auro-3D. De Kuijper vertelt dat ze “wel vaker klassieke muziek en of rock muziek in Auro 10.1 mixen maar nog nooit eerder een zo een unieke danceplaat als “Blueprint”, die de perfecte balans vormt tussen elektronische muziek en een audio-book.”

Bij klassieke muziek wordt Auro-3D doorgaans gebruikt om de luisteraar het gevoel te geven dat hij middenin het orkest staat. Bij het vertellen van een verhaal zoals bij “Blueprint” gebeurd, krijgen effecten een plek in de Auro 10.1 opstelling en kan deze plek ook verschuiven om ontwikkelingen aan te geven. “Dit maakt Blueprint veel dynamischer dan bijvoorbeeld een klassieke opname”, aldus De Kuijper.

Blu-ray

De versie van “Blueprint” in Auro-3D wordt binnenkort uitgebracht op Pure Audio Blu-ray. Hoewel het album is gemixt in een 10.1-configuratie, zal deze worden gedistribueerd als een 9.1-configuratie. Volgens Robin Reumers van Sonic City Studios, de uitvoerende studio, is dit bewust gedaan “om het commercieel haalbaar te maken”.

Om de volledige Auro 9.1-ervaring mee te krijgen, heb je wel een versterker nodig die Auro-3D® ondersteunt, en genoeg speakers om het geluidsbeeld te creëren. Gelukkig is een Auro 9.1-installatie niet vereist om te genieten van Ferry Corsten in multi-channel audio. “Op de Pure Audio Blu-ray zal zowel een 5.1 Surround Sound versie staan, als mede een stereo versie. Allen in high –res 24/96kHz.” aldus De Kuijper van Auro Technologies.

0 Reactie(s) op: Sonic City Studios presenteert album Ferry Corsten in Auro-3D

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.