Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Sonos Bundle 250

Door: frank-de-graaf | 13 april 2010 10:13

Apps & Software

Hebt u toevallig duizend euro over en bent u ook nog een groot muziekliefhebber? Overweeg dan de aanschaf van de Bundle 250 van Sonos. Dit geluidssysteem zorgt voor muziek door het hele huis. De installatie is simpel en de mogelijkheden zijn eindeloos.

Sonos is een bekende fabrikant van draadloze mediasystemen. De Bundle 250 bestaat uit een Zoneplayer 90, een Zoneplayer 120 en de draadloze afstandsbediening Controller 200. De Zoneplayer 90 en de Controller kosten normaalgesproken 350 euro terwijl het 120-model voor 500 euro over de toonbank gaat, dus tel uit uw winst. Wie over de prijs heen kan stappen, haalt een flexibel muzieksysteem in huis. De Zoneplayers zijn de afspeelapparaten. Model 90 koppelt u aan een bestaande geluidsinstallatie en dat kan zowel analoog als digitaal, dankzij de ingebouwde optische en coaxiale aansluiting. De Zoneplayer 120 heeft een ingebouwde versterker en is direct op luidsprekers aan te sluiten. Verder is een tulpstekker-aansluiting voor een subwoofer aanwezig.

De Sonos Bundle 250 bestaat uit drie onderdelen.

Eenvoud

De grote kracht van Sonos is zijn eenvoud en handige bediening. De eerste installatie voert u uit op uw computer. In een paar stappen worden de beide Zoneplayers toegevoegd en de mediabronnen geconfigureerd. Dat kunnen online bronnen zijn als Last.fm, maar ook computers of netwerkschijven. Door een iTunes-map (inclusief het configuratiebestand) te delen, importeert u ook de gemaakte afspeellijsten en via Meer muziek is het mogelijk om gebruik te maken van nog meer bronnen. De Zoneplayers plaatst u in zogenoemde ‘zones’. Een zone kan bijvoorbeeld de woonkamer zijn, maar ook iedere andere ruimte. Het leuke is dat de zones gemakkelijk koppelbaar zijn, zodat u dezelfde muziek door het hele huis hoort. Loskoppelen kan ook en dan is het mogelijk om op iedere speler verschillende muziek te laten horen.

De software en de hardware installeert u in een handomdraai.

De bediening van het systeem verloopt via de Zoneplayer. In oude bundels komt u de Controller 100 nog tegen, maar met de 200 is een hele stap vooruit gezet. De Controller 200 is klein, ligt prettig in de hand en heeft een goed aanraakgevoelig scherm. De bediening is supersimpel en eigenlijk is er geen handleiding voor nodig. U kunt gemakkelijk bronnen kiezen, afspeellijsten samenstellen en instellingen wijzigen. Die mogelijkheden hebt u ook via de software op uw computer, maar als die niet de primaire bron voor uw muziek is, hoeft hij niet aan te staan. Een interessant alternatief voor de dure controller is de applicatie die u op een iPod Touch of iPhone kunt installeren. De bediening is dan iets lastiger omdat de knoppen die op de normale controller zitten ontbreken, maar alle basiszaken voor het afspelen kunt u er mee regelen.

In plaats van de dure controller kunt u ook een iPod Touch of iPhone gebruiken.

Alle ZonePlayers zijn voorzien van een ingebouwde mini-switch met twee ethernetpoorten. Een van de Zoneplayers moet worden verbonden met het vaste netwerk, de rest werkt draadloos. U hebt geen omkijken naar dat draadloze netwerk want alles wordt automatisch geregeld. De Controller vindt de Zoneplayers vanzelf, zonder ingewikkelde netwerkinstellingen. Alleen als u het systeem via een iPod of iPhone bedient werkt dit iets anders. Deze apparaatjes dient u namelijk via uw eigen draadloze netwerk aan te koppelen. Mocht het draadloze bereik van de ZonePlayers onvoldoende zijn, dan is het mogelijk om dit bereik uit te breiden met de Zonebridge.

Conclusie

Sonos brengt goede producten op de markt. De Bundle 250 werkt eenvoudig, maar is peperduur. Wie wat op de prijs wil besparen kan naar de Bundle 150 kijken, waar de oude controller nog bij zit. Wie het systeem via de site van Sonos bestelt, kan de producten binnen dertig dagen zonder opgaaf van reden terugzenden. Bezitters van een iPod Touch of iPhone zijn ook gelukkig, want de Sonos-software voor deze apparaatjes is gratis.

Sonos Bundle 250

Prijs € 999,- of € 1149,- inclusief speakers

Garantie 1 jaar

Maker Sonos

Info www.sonos.com

Optionele componenten Zonebridge 100 (€ 99,-); Luidsprekers (€ 179,-); Zoneplayer S5 (€ 399,-)

Oordeel 9/10

Pluspunten

Handige bediening

Goede controller

Minpunten

Duur

0 Reacties op: Sonos Bundle 250

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.