Sonos presenteert compacte soundbar Sonos Beam

Door: Jelle Peterse | 07 juni 2018 09:54

Nieuws

Sonos heeft tijdens een evenement in San Fransisco de Sonos Beam aangekondigd. Het is een compacte soundbar voor je televisie die dankzij vijf microfoons ook kan worden bediend met stembediening.

Volgens Sonos ondersteunt de Beam 49 verschillende muziekdiensten. Je kunt de muziek bedienen met zowel de app van Sonos als de app van de muziekdienst zelf. Tijdens het evenement gaf Sonos aan de ondersteuning van Alexa door te voeren in meerdere Europese landen. Nederland werd niet genoemd, en het is niet duidelijk wanneer de ondersteuning van Alexa op de Beam naar de Benelux komt.

Televisie

De Sonos Beam is 65 centimeter breed en is bedoeld om voor je televisie te plaatsen. De soundbar is voorzien van een hdmi arc-ingang, en net als de Sonos Playbase is er een ethernetpoort aanwezig. Voor het produceren van geluid is de Beam uitgerust met een tweeter en vier drivers, waarvan er twee in de hoeken van de soundbar zijn geplaatst. Hierdoor kan de nieuwe soundbar van Sonos een driekanaals geluidsbeeld genereren, zijnde links, midden en rechts.

Zoals alle Sonos-speakers maakt de Beam onderdeel uit van het Sonos home sound system, wat betekent dat je met behulp van twee Sonos One-speakers een surround-instelling kunt neerzetten en met behulp van een Sonos Sub wat extra bas aan het geluidsbeeld kan toevoegen.

De Sonos Beam is vanaf 17 juli verkrijgbaar voor 449 euro, in de kleuren zwart en wit. In diezelfde maand wordt de Beam, evenals enkele andere Sonos-speakers, via een software-update voorzien van AirPlay 2, waardoor gebruikers van iOS direct muziek van hun apparaten kunnen streamen naar een speaker.

0 Reactie(s) op: Sonos presenteert compacte soundbar Sonos Beam

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.