Sony beperkt verlies ondanks tegenvallende verkoop

Door: Elmar Rekers | 01 november 2012 12:30

Nieuws

Hoewel Sony de verkoop van tv's en PlayStations in het tweede kwartaal verder ziet inzakken, verwacht het bedrijf het fiscale jaar toch af te sluiten met winst. Dit dankzij een grondige reorganisatie en een groeiende smartphone-verkoop.

Vorig jaar draaide Sony het gigantische verlies van 5,7 miljard dollar, en ook het eerste kwartaal van fiscaal 2012 was teleurstellend met een verlies van 312 miljoen dollar. Het tweede kwartaal werd het verlies beperkt tot 'slechts' 198 miljoen dollar, zo blijkt uit de kwartaalcijfers die donderdag gepresenteerd werden. Dit heeft Sony grotendeels te danken aan het nieuwe beleid dat ceo Kazuo Hirai begin dit jaar introduceerde.

Ontslagen

Hirai ging afgelopen jaar over tot de sluiting van een lens-fabriek in Japan en verhuisde het hoofdkantoor van Sony Mobile van Zweden naar Tokio. Aan het eind van het huidige fiscale jaar zullen er ook nog eens 10.000 banen verdwijnen bij de fabrikant.

Naast de reorganisatie zorgt ook de stijging van de smartphone-verkoop voor betere resultaten. In het tweede kwartaal werden er 8,8 miljoen smartphones verkocht, wat resulteerde in een omzet van 3,9 miljard dollar. Aan het eind van het fiscale jaar verwacht Sony een totaal van 34 miljoen toestellen te hebben verkocht. Vorig jaar gingen er 22 miljoen slimme mobieltjes over de toonbank.

Kleine winst

Hoewel het bedrijf momenteel nog in het rood staat, verwacht Sony het jaar af te kunnen sluiten met een bescheiden winst van 192 miljoen dollar. Dit lijkt grotendeels te danken aan de reorganisatie, want veel bedrijfstakken sluiten het jaar vermoedelijk teleurstellend af. Zo zal de camera-verkoop uitkomen op 16 miljoen stuks, waar er in 2011 nog 21 miljoen verkocht werden. Daarnaast daalt de tv-verkoop van 19,6 miljoen naar 14,5 miljoen en ziet Sony de PlayStation-verkoop (PS2 en PS3) terugvallen van 18 naar 16 miljoen units. Sony sluit fiscaal 2012 op 31 maart 2013 af.

0 Reactie(s) op: Sony beperkt verlies ondanks tegenvallende verkoop

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.