Sony blijft zoeken naar de perfecte foto

Door: daan-doedens | 03 september 2015 06:06

Nieuws

Sony probeert er met alle macht voor te zorgen dat jij de perfecte foto kan maken. Het stopt een 23MP-sensor in de camera van de gloednieuwe Xperia Z5 en komt met een nieuwe 4K-televisie om alles haarscherp te tonen.

De nieuwe X90C-serie is een nieuwe lijn Sony-televisies die UltraHD of 4K ondersteunen. De tv's zijn bijzonder dun en hebben ook nog eens nauwelijks een waarneembare rand om het beeld, zodat je optimaal kunt genieten van films en televisieprogramma's in perfecte kwaliteit.

Weinig licht

Ook je eigen foto's en video's kun je op de televisie tonen, want Sony heeft nieuwe sensors ontwikkeld die nog betere kwaliteit beelden beloven. Dat gebeurt onder andere door HDR (High Dynamic Range), een manier om foto's een veel hoger contrast te geven. Ook foto's in omstandigheden met weinig licht, zoals in een restaurant of bij zonsondergang, worden sterk verbeterd.

De nieuwe sensoren kunnen ook veel beter omgaan met slowmotion-beelden. Met 480 frames per seconde kun je je video's gerust 20 tot 40 maal vertragen, zonder dat het beeld haperig wordt.

Virtual reality

Sony probeert niet alleen de beeldkwaliteit nog verder te verbeteren, ook de geluidskwaliteit wordt aangepast. Daarom komt het bedrijf met een nieuwe lijn koptelefoons, waaronder de eerste in-ear headphones die hoge resolutie geluid aankunnen. Sony komt ook met een nieuwe versie van de Walkman-muziekspeler.

Ook noemde Sony enkele ontwikkelingen die het bedrijf aan het uitbouwen is. Zo krijgt Project Morpheus, het virtual reality-project voor de PlayStation, steeds meer vorm. Spelers kunnen met elkaar in dezelfde virtuele omgeving spelen, of ze nu naast elkaar zitten of simpelweg via internet met elkaar verbonden zijn. Daarnaast werden een 4K-projector en boxen verstopt in een lamp kort genoemd, die komende lente allebei beschikbaar moeten zijn.

Xperia Z5

De grootste aankondiging van Sony was echter de Xperia Z5, de gloednieuwe smartphone die moet gaan concurreren met de toptoestellen van het moment. Zo heeft de Z5 een 23MP-camera en gaat de batterij tot wel twee volle dagen mee. In dit artikel lees je meer over de Xperia Z5.

2 Reactie(s) op: Sony blijft zoeken naar de perfecte foto

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 3 september 2015 13:25 Anoniem
  Mijn Sony Z tablet heeft de allerslechtste camera welke ik heb gehad.
  Dit waarschijnlijk expres gedaan ter bescherming van de verkopen van hun eigen fotocamera's.
  Dus waar praten we over
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 september 2015 18:47 Anoniem
  Ik zie het verband niet tussen het aantal mp's en de perfecte foto.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.