Sony boekt recordverlies in 2011

Door: Elmar Rekers | 10 mei 2012 10:50

Nieuws

Zoals eerdere prognoses al voorspelde, zijn Sony's definitieve resultaten over boekjaar 2011 alles behalve gunstig. De elektronicagigant maakt donderdag bekend dat er een recordverlies van 457 miljard yen (4,4 miljard euro) is geleden.

Met de presentatie van de cijfers is het vierde verlieslijdende jaar op rij een feit voor Sony. Vooral de tv-tak van het concern heeft het bedrijf geen goed gedaan. Sony kondigde onlangs dan ook een grondige reorganisatie aan van de divisie, en liet weten dat er aanzienlijk minder nieuwe tv's zullen verschijnen.

Daarnaast gaat Sony zich meer richten op de markt voor digitale fotografie, gaming en smartphones. Door deze divisies tot de pijlers van het bedrijf te maken verwacht Sony dat ze in 2014 voor 85 procent van de totale inkomsten van het bedrijf kunnen zorgen.

Optimistisch

Naast de teleurstellende tv-verkoop, wijst Sony ook naar de ongunstige wisselkoersen, de aardbeving in Japan en de economische crisis als oorzaken voor het recordverlies. Kijkend naar de toekomst is de fabrikant echter optimistisch.

Zo verwacht het bedrijf het huidige fiscale jaar af te sluiten met een operationele winst van 180 miljard yen. Dit onder meer door tienduizend banen te schrappen. Kaz Hirai, de nieuwe ceo van Sony, denkt daarnaast dat de One Sony-strategie ervoor zal zorgen dat zijn bedrijf weer financieel gezond wordt.

0 Reactie(s) op: Sony boekt recordverlies in 2011

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.