Sony brengt Google TV in augustus naar Nederland

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 25 juni 2012 10:31

Apps & Software

Google TV zal vanaf eind augustus beschikbaar zijn in Nederland. Sony maakt de dienst met zijn nieuwe NSZ-GS7-mediaspeler als eerste fabrikant beschikbaar buiten de Verenigde Staten.

Sony maakt maandag bekend dat de netwerk-mediaspeler voor tweehonderd euro in de Nederlandse winkelschappen zal liggen. Hiermee zal iedere televisie met een HDMI-aansluiting geschikt zijn om met Google TV aan de slag te gaan.

Naast de netwerk-mediaspeler brengt Sony ook een Blu-ray-speler met Google TV uit. Deze is beschikbaar vanaf oktober en zal driehonderd euro gaan kosten. Beide apparaten worden geleverd met een afstandsbediening die aan één kant een touchpad heeft en aan de andere kant een volledig toetsenbord met achtergrondverlichting.

Gamen met afstandsbediening

De afstandsbediening van de Blu-ray-speler is ook nog voorzien van een microfoon voor Voice Search en biedt dankzij een bewegingssensor de mogelijkheid om 'intuïtief' te gamen. Daarnaast is deze afstandsbediening als universele afstandsbediening te programmeren om de aangesloten tv, set-top-box of hifi-versterker te bedienen.

Sony laat weten trots te zijn om als eerste Google TV te kunnen aanbieden in Nederland. "Entertainment-content is via veel kanalen en sites toegankelijk. Met Google TV kunnen consumenten eenvoudig op internet vinden wat ze willen kijken, luisteren of afspelen met de bekende Chrome-browser", aldus Machiel Frijters, general marketing manager home entertainment & sound bij Sony Benelux.

Picture-in-picture

De picture-in-picture functionaliteit zorgt ervoor dat de gebruiker op het televisiescherm tegelijkertijd televisie kan kijken en kan internetten. Via Google Play krijgen gebruikers toegang tot verschillende apps zoals YouTube en Twitter. Daarnaast worden er continu apps toegevoegd die zijn geoptimaliseerd voor televisie. De Sony Entertainment Network-app staat voorgeïnstalleerd op de NSZ-GS7.

0 Reactie(s) op: Sony brengt Google TV in augustus naar Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.