Sony brengt volwassen wearables

Door: evi-maquoi | 04 september 2014 16:20

Nieuws

Sony heeft op IFA niet enkel een nieuwe smartphone en tablet getoond, ook haar wearable-productlijn is flink uitgebreid met twee nieuwe modellen.

SmartBand Talk heeft een E-Ink scherm en maakt het mogelijk om te telefoneren of stemcommando's uit te voeren. SmartWatch 3 is een slimme metgezel die wordt ondersteund door Android Wear. Beide toestellen zijn IP68 waterproof.

Begin dit jaar kondigde Sony de SmartBand aan op CES, vandaag is de opvolger al klaar. SmartBand Talk heeft nog altijd een gebogen logger die de ronding van je pols volgt. Nieuw is dat er een E-Ink scherm van 1,4 inch op zit zoals we dat kennen uit eReaders. Het scherm is daardoor prima zichtbaar in alle omstandigheden en energiezuinig. De makers claimen een autonomie van zo'n drie dagen. Dankzij de ingebakken hoogtemeter en slaapsensor herkent de wearable automatisch dat je de trappen op loopt of in slaap dommelt. Alle statistieken kun je aflezen in de vernieuwde Lifelog app op je Android-apparaat.

Stemcommando's

SmartBand Talk is meer dan een veredelde stappenteller. Het apparaat is voorzien van een ingebouwde microfoon en speaker zodat je ook handenvrij telefoongesprekken kunt beantwoorden. Daarnaast is het ook mogelijk om via stemcommando's handige informatie op te vragen. Via de bijhorende SmartBand Talk app kun je onder andere een trilalarm instellen, de kleuren wijzigen (wit-zwart of zwart-wit) en je SmartBand Talk lokaliseren. Ook handig is dat je extra apps kunt toevoegen om bijvoorbeeld de weersverwachting te bekijken of favoriete contactpersonen te bundelen.

SmartBand Talk zit comfortabel en is beschikbaar in zwart en wit. De rubberen bandjes zijn verwisselbaar en beschikbaar in een rits trendy kleurtjes. De richtprijs bedraagt 160 euro.

Android Wear

SmartWatch 3 draait op Android Wear en heeft een 1,6" touchscreen met een resolutie van 320 x 320. Het toestel heeft 4 GB opslagruimte, een ingebouwde accelerometer, kompas, gyrometer, en GPS-sensor. Je kunt heel eenvoudig afspeellijsten synchroniseren op de interne opslagruimte vooraleer je het huis verlaat. Autonomie? Sony beweert dat de batterij het zo'n vier dagen uithoudt met één laadbeurt.

Nieuwe looks

Het uiterlijk van de Sony's smartwatch is grondig aangepast. Nieuw is dat je het horloge uit het rubberen bandje kunt nemen. Dat is handig om af en toe van bandje te wisselen. Onze conclusie? Mooier dan zijn voorgangers maar er zijn stijlvollere exemplaren op de markt.

SmartWatch 3 ligt deze herfst in vier verschillende kleuren in de winkelrekken voor een adviesprijs van 230 euro.

1 Reactie(s) op: Sony brengt volwassen wearables

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 5 september 2014 08:36 Anoniem
    Treurige foto van een man op een fixie. Hip hoor.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.