Sony draait vierde jaar op rij verlies

© PXimport

Sony draait vierde jaar op rij verlies

Geplaatst: 10 april 2012 - 10:02

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Elmar Rekers

Sony maakt dinsdag bekend dat er in het gebroken boekjaar een verlies van 4,9 miljard euro is geleden. Hiermee draait de Japanse elektronicagigant voor het vierde jaar op rij verlies.

Met 4,9 miljard euro (520 miljard yen) is het netto verlies een verdubbeling van de eerdere voorspelling van Sony. Sony laat weten dat het door de slechte prestaties van het afgelopen jaar genoodzaakt is wereldwijd tienduizend banen te schrappen.

Kersverse Sony-baas Kazuo Hirai zal later deze week de exacte reorganisatieplannen uiteenzetten. Middels deze grootschalige reorganisatie verwacht Sony het komende boekjaar een operationele winst van zo'n 1,7 miljard euro te realiseren.

Verschillende oorzaken

Vooral de tegenvallende verkoop van televisies lijkt het bedrijf financieel pijn te doen. Toch wil cfo Masaru Kato niet één specifieke oorzaak aanwijzen. "Er zijn verschillende redenen voor onze teleurstellende resultaten. We richten ons nu volledig op een nieuwe kans, en daarvoor hebben we verschillende wijzigingen aangebracht in het management."

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten