Sony Ericsson in rode cijfers na vierde kwartaal

Door: Elmar Rekers | 19 januari 2012 12:01

Overige elektronica

Het vierde kwartaal is voor Sony Ericsson financieel gezien uitgedraaid op een fikse teleurstelling. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die de telefoonmaker donderdag presenteerde. Het bedrijf verwacht beterschap in 2012.

Sony Ericsson sluit het vierde kwartaal af met een netto verlies van 204 miljoen euro, waarmee het fiscale jaar 2011 eindigt met 147 miljoen euro in de min. Uit de gepubliceerde cijfers blijkt dat Sony Ericsson in Q4 maar liefst 20 procent minder toestellen heeft verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Hierbij lijkt vooral het traditionele mobieltje de boosdoener te zijn want Sony Ericsson zag de smartphone-verkoop wel flink stijgen met 65 procent. Als oorzaak voor de tegenvallende cijfers geeft Sony Ericsson onder meer de natuurramp in Thailand en de toenemende concurrentie op de telefoonmarkt.

Sony Xperia S

Onlangs werd duidelijk dat Sony Ericsson volledig in handen komt te vallen van Sony. Het bedrijf verwacht zodoende sneller te kunnen inspelen op trends in de markt. Tijdens de CES eerder deze maand onthulde Sony al zijn eerste eigen toestel in de vorm van de Xperia S. "Ons nieuwe Xperia-portfolio zal de hoeksteen zijn voor onze smartphone lineup in 2012", aldus CEO Bert Nordberg van Sony Ericsson.

0 Reactie(s) op: Sony Ericsson in rode cijfers na vierde kwartaal

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.