Sony H.ear on - Overal kraakhelder geluid

Door: Joris Peterse | 16 december 2015 09:00

Review

Hoofdtelefoons van goede kwaliteit gaan vaak voor honderden euro's over de toonbank. De H.ear on van Sony is wat lager geprijsd en biedt een uitstekend alternatief voor wie wel een goede en mooie koptelefoon zoekt, maar daar niet meer dan 200 euro voor neer wil tellen.

Sony H.ear on

Prijs

€ 180,-

Beschikbare kleuren

Zwart, blauw, geel, rood, roze

Aansluiting

3,5 mm (angled)

Geluidsdrukniveau

103 dB

Frequentiereactie

5-60.000 Hz

Impendantie

24 Ω bij 1 kHz

Gewicht

220 gram

Bijgeleverd

1,2 m kabel, opbergzakje

Website

www.sony.nl

8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Helder geluid
 • Draagcomfort
 • Makkelijk mee te nemen
 • Minpunten
 • Weinig bedieningsknoppen aan kabel
 • Minder geschikt voor muziek met diepe bas

De koptelefoon is in vijf verschillende kleuren verkrijgbaar. Naast zwart kun je ook kiezen voor blauw, geel, rood en roze. De H.ear on is mooi ontworpen: de over-ear oorschelp (driver) heeft een subtiel formaat en sluiten comfortabel aan op je oren. Bovendien zorgt de aluminium afwerking voor een licht gewicht, wat in combinatie met inklapbaarheid en het draagzakje dat je erbij krijgt van de H.ear on een ideale koptelefoon maakt om mee op pad te nemen. Lees ook: Muziek streamen in de allerhoogste kwaliteit

Heerlijk helder

Veel koptelefoons in dezelfde prijsklasse pompen de bas flink op, zodat je een zwaar geluid te horen krijgt dat vooral bij muziek met veel beats lekker klinkt. Niets daarvan bij deze koptelefoon. De H.ear on geeft juist en kraakhelder geluid, met alle tonen in een prima balans. Hierdoor kun je bij muziek verschillende instrumenten, hoe ver ze ook naar de achtergrond gemixt zijn, uitstekend onderscheiden. Maar natuurlijk komt dit bij andere soorten muziek beter tot zijn recht, dan bij muziek waar een diepe bas een hoofdrol speelt. Bijkomend voordeel is echter dat het heldere geluid het ook erg prettig maakt om films te kijken. Wil je onderweg dus even een filmpje bekijken op bijvoorbeeld je tablet of laptop, dan is de H.ear on ook een handige koptelefoon om in je tas te steken.

Sommige fabrikanten, zoals Sony, maar ook Philips, brengen apparaten uit die betere geluidskwaliteit (high-res audio) geven. In feite wordt hiervoor een hogere bitrate gebruikt. Ook de H.ear on ondersteunt dit. Maar sommige apparaten bieden ook de mogelijkheid om gewone mp3's in verhoogde high-res audiokwaliteit af te spelen. Hierdoor klinken nummers nogal opgeblazen en of het beter klinkt verschilt per track. Ook in combinatie hiermee is de geluidskwaliteit van de koptelefoon prima, het heldere geluid zorgt ervoor dat de muziek niet dubbel opgepompt wordt.

Het lage gewicht en de inklapbaarheid zorgen ervoor dat je de koptelefoon makkelijk overal mee naartoe neemt.

De koptelefoon heeft een snoer van 1,2 meter, waaraan een knop zit om de muziek te pauzeren en starten. Helaas ontbreken hier wel knopjes bij om naar het volgende of vorige nummer te gaan. De kabel is wel los te koppelen van de koptelefoon, fijn, want zo kun je in geval van draadbreuk de kabel omwisselen of de hoofdtelefoon beschermen wanneer het kabeltje ergens achter blijft hangen.

Conclusie

Hou je van diepe bas en muziek die hard door je koptelefoon knalt? Dan ben je niet goed af bij deze H.ear on. Het geluid is helder en gebalanceerd, waardoor muziekinstrumenten goed te onderscheiden zijn, maar het geluid van films en series klinkt ook prima. Tel daarbij op dat de koptelefoon makkelijk mee te nemen is.

4 Reactie(s) op: Sony H.ear on - Overal kraakhelder geluid

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 16 december 2015 19:23 Anoniem
  leuk voor honden misschien tot 60.000 mhz maar mensen halen met moeite de 20.000….

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 17 december 2015 10:01 Anoniem
  Ik gebruik al jaren de Sony MDR-XB500, aanschafprijs destijds rond de 70 euro. Ik ben professioneel DJ en Producer. Neem van mij aan dat de duurste niet automatisch de beste zijn. Meest belangrijke is de vorm van de schelp, die moet geheel vrij van het oor omsluiten tegen je hoofd, zodat vanuit de hoofdtelefoon geen druk staat op het oor. Wat ik zelf prettig vind aan mijn Sony, is dat hij al zelf een goede bass weergave heeft, zodat je via je mixer, of je instellingen de trebble (hoge tonen) goed kan instellen zonder verlies aan de bass weergave. De vormgeving van de schelp is het meest belangrijke aan de kop- of hoofdtelefoon, let daar goed op, tweede belangrijke is de goede weergave van de bassen. Hoge tonen weergave is totaal onbelangrijk, er zijn maar weinigen die ze volledig kunnen horen, want gemiddeld zijn de meeste oren toch al beschadigd door parties, machines, voertuigen of ander lawaai uit de omgeving.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 17 december 2015 17:49 Anoniem
  Hee gast als je dan toch zo nodig moet reageren.
  Maak dan geen blunders van fouten.
  60.000 mhz ??? = 60.000.000.000 Hz i.p.v. 60.000 Hz wat 0,06 MHz is of bedoel je soms milihertz ?
  Maar je hebt gelijk alleen baby's kunnen mogelijk 20000Hz horen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 19 december 2015 17:12 Anoniem
  zo is dat gast van donderdag 10:01! Al die zooi van honderden euro's waar men toch niets aan heeft.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.