Sony introduceert dunnere en lichtere e-reader

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 16 augustus 2012 16:43

Nieuws

Sony kondigt donderdag de PRS-T2 aan. Het betreft hier een opvolger van de succesvolle PRS-T1 e-reader. Het apparaat is dunner en lichter dan zijn voorganger en zal begin september voor 140 euro in de winkels liggen.

De nieuwe Sony Reader heeft een 6 inch-scherm (800 x 600 pixels) waarbij gebruik gemaakt wordt van de E-Ink Pearl-techniek. Sony zegt dat er geen enkele sprake is van schermreflectie, waardoor het lezen in zonlicht probleemloos moet verlopen.

De nieuwe digitale boekenlezer belooft een stuk sneller te zijn dan de PRS-T1 en op een volle batterij zou het apparaat zo'n twee maanden gebruikt kunnen worden. Ook heeft Sony enkele apps aan de PRS-T2 toegevoegd, zoals Facebook en Evernote. Via de laatstgenoemde wordt met mogelijk om citaten uit boeken eenvoudig te uploaden naar de clouddienst en kunnen er items van Evernote worden teruggelezen op de e-reader.

Facebook op e-reader

"Dankzij het verbeterde contextmenu van deze reader en een wifi-verbinding, zoekt u gemarkeerde woorden en passages snel en makkelijk op via Wikipedia of Google. Via Facebook kan de gebruiker zijn vrienden laten weten wat hij leest en favoriete citaten of zijn ongezouten mening delen. Daarnaast hebt u alle kennis bij de hand met de twaalf geïntegreerde woordenboeken", aldus Sony in het persbericht.

Volgens Marius Klijzing, product manager bij Sony Benelux, neemt de e-reader-verkoop sterk toe. "In vergelijking met vorig jaar kunnen we zelfs een stijging van 550 procent optekenen. Van de eerste generatie Readers met wifi (PRS-T1) werden tot nu toe 175.000 toestellen verkocht in de Benelux."

De PRS-T2 komt begin september beschikbaar in rood, wit of mat zwart. Naast de e-reader (140 euro) komt Sony ook met een hoesje dat over een leeslampje beschikt, welke voor 50 euro kan worden aangeschaft.

0 Reactie(s) op: Sony introduceert dunnere en lichtere e-reader

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.