Sony introduceert ultradunne Xperia Tablet Z

© PXimport

Sony introduceert ultradunne Xperia Tablet Z

Geplaatst: 21 januari 2013 - 07:38

Aangepast: 16 november 2022 - 10:08

Elmar Rekers

Sony heeft maandag de Xperia Tablet Z aangekondigd. De Android-tablet valt vooral op door zijn 6,9 millimeter dunne behuizing. Het lijkt er sterk op dat Sony hiermee de dunste tablet tot op heden in handen heeft.

De Tablet Z is de grote broer van de eerder deze maand onthulde Xperia Z-smartphone. Net als de telefoon is de Tablet Z waterdicht. De tablet heeft een 10,1 inch-beeldscherm met een resolutie van 1920 x 1200 pixels.

Het apparaat draait op een 1,5 GHz quadcore-processor en is voorzien van Android 4.1 (Jelly Bean). Sony heeft zich vooral gericht op de behuizing van hun nieuwe tablet. Met een dikte van 6,9 millimeter, is de Tablet Z zelfs dunner dan de iPad mini (7,2 millimeter). Qua design doet Sony met de Tablet Z afstand van de kenmerkende ‘tijdschrift’-vorm van voorgaande tablets.

Surround 3D

Verder is er nog een 5 megapixel-camera op de nieuwe tablet te vinden en is het systeem voorzien van de zogenoemde S-Force Front Surround 3D-techniek. Door dit laatste zou de tablet een betere audio-weergave moeten bieden dan de concurrentie.

Sony heeft de Tablet Z vooralsnog enkel aangekondigd voor de Japanse markt, waar deze in de lente zal verschijnen. Verwacht wordt dat de tablet ook richting Europa komt, maar een officiële aankondiging is hiervan nog niet gedaan.

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten