Sony koopt streaming gamedienst Gaikai

Door: Elmar Rekers | 02 juli 2012 17:50

Apps & Software

Sony heeft de streaming gamedienst Gaikai opgekocht. Hoewel het Sony financieel niet bepaald voor de wind gaat, heeft de Japanse elektronicagigant ruim 300 miljoen euro neergeteld voor de clouddienst.

Zowel Sony als Gaikai bevestigen maandag de overname middels een persbericht. Sony fantaseert al enige tijd over het lanceren van een eigen streaming gamedienst, en met Gaikai verwacht het bedrijf een sterke service te kunnen bieden.

"Sony-gebruikers krijgen de mogelijkheid om te genieten van een breed aanbod, variërend van core-games met hoogwaardige graphics tot casual content. Altijd en overal, en op een groot aantal apparaten dat met het internet verbonden is", aldus Andrew House, baas van Sony Computer Entertainment.

Games streamen vanuit de cloud

Gaikai is net als OnLive een online platform waarbinnen gebruikers games kunnen streamen vanuit de cloud. Doordat de games op de servers van Gaikai draaien, hoeven gebruikers dus niet over high-end hardware te beschikken om van hoogwaardige graphics te kunnen genieten. Een stevige internetverbinding lijkt daarentegen wel een vereiste.

Wanneer Sony start met de uitrol van Gaikai naar zijn apparaten is nog onduidelijk. Verwacht wordt dat streaming diensten als Gaikai een belangrijke rol gaan spelen bij de volgende generatie spelconsoles. Zowel de Xbox 720 van Microsoft als Sony's PlayStation 4 zien mogelijk in 2013 het levenslicht.

0 Reactie(s) op: Sony koopt streaming gamedienst Gaikai

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.