Sony: ‘Laat Microsoft maar eerst met nieuwe Xbox komen’

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 22 januari 2013 11:08

Nieuws

Sony ziet graag dat Microsoft als eerste een nieuwe gameconsole op de markt brengt. Dat zegt CEO Kazuo Hirai in een interview met The Times. Hierdoor zou Sony met de PlayStation 4 beter kunnen inspelen op de specificaties van de concurrentie.

“Waarom als eerste met nieuwe hardware komen als je de concurrentie hiermee naar je specificaties laat kijken, en ze dus met een beter product kunnen komen”, aldus Hirai. Hiermee lijkt de Sony topman aan te geven dat de onthulling van de PlayStation 4 nog enige tijd op zich zal laten wachten.

Geruchten over de opvolgers van de Xbox 360 en PlayStation 3 gaan al lange tijd rond, en verwacht wordt dat zowel Microsoft als Sony hun nieuwe systeem nog dit jaar op de markt willen brengen. Bronnen van tijdschrift Game Informer wisten eerder deze maand te melden dat Microsoft zijn nieuwe Xbox vermoedelijk eind maart al gaat onthullen tijdens de GDC. Mogelijk wacht Sony met de introductie van de PS4 tot de E3-gamebeurs in juni.

Touchscreen

Sony zou met de nieuwe PlayStation afstand willen doen van de traditionele DualShock-controller. In plaats daarvan zou een controller met touchscreen worden geïntroduceerd. Voorafgaande aan de lancering van de PS3 toonde Sony echter ook al een vernieuwende controller, maar deze werd na kritiek van gamers alsnog vervangen voor de bekende DualShock.

0 Reactie(s) op: Sony: ‘Laat Microsoft maar eerst met nieuwe Xbox komen’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.