Sony lanceert nieuwe Xperia-smartphones

Door: Elmar Rekers | 27 februari 2012 01:15

Apps & Software

Sony heeft tijdens het Mobile World Congress in Barcelona de Xperia P en Xperia U uit de doeken gedaan. Beide smartphones beschikken over een dualcore-processor en verschijnen halverwege het tweede kwartaal.

Sony heeft zowel de Xperia P als de Xperia U voorzien van het nieuwe design dat de fabrikant introduceerde met de Xperia S. Zo beschikken beide toestellen bijvoorbeeld over een transparante strip aan de onderkant. Op de Xperia U zal deze balk kunnen oplichten in de kleur van het thema dat op de telefoon actief is, of zal zich aanpassen aan de foto's die er bekeken worden.

WhiteMagic

De nieuwe Android-toestellen zijn qua formaat iets kleiner dan het Xperia S-vlaggenschip dan volgende maand verschijnt. Zo heeft de Xperia P een 4 inch-beeldscherm (960 x 540 pixels) en moet de Xperia U het stellen met een 3,5 inch-display (854 x 480 pixels). Deze schermen zijn voorzien van Sony's nieuwe WhiteMagic-technologie,waardoor de witwaarden in de pixels aanzienlijk helderder moeten worden.

De smartphones draaien op Android 2.3 maar zullen kort na de release een update naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) krijgen. Daarbij draaien de toestellen op een 1 GHz dualcore-processor. Verder heeft de Xperia P een 8 megapixel camera terwijl zijn kleine broer een 5 megapixel camera tot zijn beschikking heeft.

Sony Ericsson

Sony en Ericsson zette onlangs een punt achter hun tienjarige samenwerking. Daardoor verschijnen deze twee nieuwe mobieltjes niet langer onder de naam Sony Ericsson, maar prijkt enkel de naam van Sony nog op de behuizing. De Xperia P en Xperia U zullen in de loop van het tweede kwartaal beschikbaar komen. Over de verkoopprijs heeft Sony nog niets bekend gemaakt.

0 Reactie(s) op: Sony lanceert nieuwe Xperia-smartphones

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.