Sony lanceert PlayStation 4

Door: matthijs-van-den-broek | 11 juni 2013 10:42

Apps & Software

Sony heeft officieel tijdens een persconferentie de langverwachte PlayStation 4 aangekondigd. In de strijd met de Xbox van Microsoft leek vooral de prijs belangrijk, want de specificaties werden in februari al bekendgemaakt, zonder voorbeelden van het uiterlijk. De PS4 is 100 dollar goedkoper dan de Xbox.

Qua design ziet de nieuwe PlayStation 4 er heel erg hetzelfde uit als de nieuwe Xbox One, die ook gisteren het levenslicht zag op de entertainment beurs E3 in Los Angeles.

De Xbox One komt in november op de markt, de Sony PS4 zal ook rond die tijd in de winkels verkrijgbaar zijn, maar in ieder geval voor het begin van de feestmaand december met de bijbehorende piek in verkoop van luxe- en entertainmentgoederen.

De PS 4 en de Xbox One... Het zijn allebei.... zwarte rechthoekige kastjes zonder al teveel spannende, laat staan mooie designelementen. Uiteraard gaat het uiteindelijk om wat je er mee kunt, maar goed. Kijk en vergelijk.

Sony Playstation 4

Xbox One

Voordeel van de PS4 ten opzichte van de Xbox One is dat er ook oudere games op gespeeld kunnen worden, en dat er geen constante verbinding met internet nodig is om daadwerkelijk te kunnen gamen. Sony concurreert dus niet alleen wat betreft prijs met de Xbox One. De PS4 voert geen ingrijpende DRM in voor zijn games. Ze zijn nog als vanouds in te ruilen, weg te geven, uit te lenen of voor verkoop via winkels geschikt.

Specificaties Sony Playstation 4

Het PS4-systeem van Sony draait op een krachtige chip met acht x86-64-cores en een moderne 1.84 TFLOPS-graphics processor met een ultrasnel GDDR5-systeemgeheugen van 8 GB.

Video persconferentie Sony

0 Reactie(s) op: Sony lanceert PlayStation 4

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.