Sony lanceert Xperia Tablet Z

Door: matthijs-van-den-broek | 25 februari 2013 10:43

Nieuws

We kenden al de waterdichte Sony Xperia telefoon. Vandaag lanceert Sony op het Mobile World Congress nog zo'n waterdichte gadget, maar dan een tablet: de Xperia Tablet Z. De Xperia Tablet Z is maar 6,9 millimeter dik en heeft een scherm van 10,1 inch. Een directe concurrent voor de Samsung Galaxy Tab serie, want het nieuwe Sony apparaat draait op Android.

Opvallend aan de Tablet Z is wel dat hij waterdicht en stofbestendig is. De Xperia Tablet Z bevat volgens Sony meer connectiviteitsopties dan welke andere beschikbare tablet. De Xperia Tablet Z is voorzien van Sony’s One-Touch functies waarmee je content kunt overdragen van de tablet naar bijvoorbeeld je tv.

De tablet is verkrijgbaar in het tweede kwartaal van 2013, komt beschikbaar in het zwart of in het wit. De Sony Tablet Z draait op Android 4.1, met een update naar 4.2 na de lancering.

Qua design en besturingssysteem zal dit apparaat van Sony de directe concurrentie aangaan met de Galaxy Tab serie van Samsung. Qua prijs zet Sony hard in op een concurrentie-oorlog met de iPad: de Tablet Z gaat $499 kosten voor het 16GB model en $599 voor het 32GB model. De 4G-variant kost 630 euro en heeft 16 GB. De opslag kan uitgebreid worden met een Micro SD-kaart.

0 Reactie(s) op: Sony lanceert Xperia Tablet Z

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.