Sony lanceert Xperia Z met 5 inch-scherm

© PXimport

Sony lanceert Xperia Z met 5 inch-scherm

Geplaatst: 8 januari 2013 - 06:28

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Elmar Rekers

Sony heeft tijdens een persconferentie op de CES-beurs in Las Vegas de Xperia Z aangekondigd. Het toestel beschikt over een 5 inch-scherm en is Sony’s nieuwe vaandeldrager op smartphonegebied.

Geruchten over de Xperia Z gingen al enige tijd rond, maar nu is het toestel dan ook officieel door Sony gepresenteerd. Door de telefoon van een 5 inch-beeldscherm te voorzien, lijkt Sony net als Samsung en LG de grenzen op te zoeken van het smartphone-formaat.

Het grote beeldscherm heeft een resolutie van 1080 x 1920 pixels. Verder draait het toestel op een quadcore-processor, is er een 13 megapixel-camera aanwezig en wordt de Xperia Z geleverd met Android 4.1 (Jelly Bean). Met zijn 7,9 millimeter is de Xperia Z amper dikker dan de iPhone 5 van Apple (7,6 mm). Sony laat weten dat de nieuwe smartphone zowel de snelle 4G-netwerken als NFC ondersteunt.

Met kop en schouders

Volgens de fabrikant biedt de telefoon alle eigenschappen die de hedendaagse gebruiker van een premium smartphone verwacht. “Het is een smartphone-ervaring die met kop en schouders boven de rest uitsteekt,” aldus Kuni Suzuki, president van Sony Mobile Communications.

De Xperia Z zal in maart beschikbaar komen op de Nederlandse markt, en krijgt een adviesprijs van 629 euro. Het toestel komt beschikbaar in het zwart, wit en paars.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten