Sony onthult eerste ultrabook VAIO T

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 02 mei 2012 12:13

Internet & Thuis

Met de VAIO T stapt ook Sony in de markt voor ultrabooks. De fabrikant onthulde de platte notebook, die eind deze maand al moet verschijnen, woensdag op zijn website.

Sony zal de VAIO T in een 11,6 en 13,3 inch versie beschikbaar stellen, waarbij de grootste een resolutie van 1366 x 768 pixels heeft. Beide ultrabooks draaien op een Sandy Bridge Intel Core i3-processor, hebben 4 GB aan werkgeheugen en de schijfruimte bestaat uit een hybride van 320 GB HDD en 32 GB SSD.

Aluminium

Zoals alle ultrabooks moet ook de VAIO T aan de strenge eisen van Intel voldoen. De notebook is met 17,8 millimeter dan ook erg dun en weegt zo'n 1,6 kg. Hiermee is het apparaat wel iets zwaarder dan zijn concurrenten, maar dat lijkt vooral het resultaat te zijn van de behuizing. Deze is niet van plastic maar bestaat volledig uit magnesium en aluminium.

Hoewel de notebooks niet over de nieuwe en energiezuinige Ivy Bridge-processor van Intel beschikken, claimt Sony dat er op de VAIO T toch negen uur gewerkt kan worden. Over een exacte releasedatum heeft Sony nog niets bekend gemaakt. Ook het prijskaartje van de twee modellen is vooralsnog onduidelijk.

0 Reactie(s) op: Sony onthult eerste ultrabook VAIO T

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.