Sony onthult 'next-gen' Xperia S smartphone

Door: Elmar Rekers | 10 januari 2012 11:21

Overige elektronica

Sony heeft op de CES-beurs in Las Vegas de Xperia S onthuld. Hiermee ziet het eerste toestel binnen Sony's NXT-serie het levenslicht. Grootste trekpleister is het 4,3-inch HD Reality Display met zijn 1280 x 720 pixels.

De Xperia S draait op Android 2.3 (Gingerbread) en heeft een snelle 1,5GHz dual-core processor. Verder zit er 1GB aan RAM in het toestel en kan de gebruiker kiezen tussen 16GB of 32GB opslagcapaciteit. Het geheugen uitbreiden middels microSD is er overigens niet bij.

Sony voorziet zijn nieuwe vlaggenschip van een 12 megapixel camera die uiteraard ondersteund wordt door Sony's eigen Exmor R-sensor. Ook is er een 1,3 megapixel camera aan de voorzijde aanwezig voor het nodige videobellen.

Eerste Sony smartphone

De Xperia S is het eerste toestel dat Sony onder zijn eigen naam lanceert. Een belangrijke mijlpaal volgens communicatie manager Harold de Kort van Sony Nederland. "We zien dat de markt blijft evolueren en dat het consumeren van content en entertainment steeds meer via meerdere beeldschermen gebeurt."

"De nieuwe Xperia S sluit hier naadloos bij aan en levert een optimale connectiviteit en een netwerk van entertainment via smartphones, tv's, laptops en tablets. Dit is een belangrijke hoeksteen van de strategie van Sony", aldus De Kort.

Sony verwacht de Xperia S nog in het eerste kwartaal van 2012 op de markt te brengen. In het tweede kwartaal zal het toestel middels een update worden opgekrikt naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).

0 Reactie(s) op: Sony onthult 'next-gen' Xperia S smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.