Sony onthult Xperia-smartphones en Xperia Tablet S

© PXimport

Sony onthult Xperia-smartphones en Xperia Tablet S

Geplaatst: 29 augustus 2012 - 13:30

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Elmar Rekers

Sony heeft tijdens een persconferentie op de IFA-beurs een serie nieuwe Xperia-smartphones aangekondigd. De Xperia T, het nieuwe smartphone-vlaggenschip van Sony, zal vermoedelijk al in september beschikbaar komen.

Sony heeft de Xperia T voorzien van een 4,6 inch HD-display (1280 x 720 pixels), welke in staat is om video's in 1080p af te spelen. "Hiermee lanceren we de beste HD-ervaring op een telefoon tot op heden", aldus de fabrikant tijdens de persconferentie in Berlijn.

De nieuwe telefoon draait verder op een 1,5 GHz dualcore-processor en is voorzien van het PlayStation-certificaat. Verder zit er een 13 megapixel camera op de Xperia T en ondersteunt het apparaat NFC.

Xperia V en Xperia J

Naast het nieuwe paradepaardje introduceert Sony ook de Xperia V en Xperia J. Hierbij is de Xperia V voorzien van een 4G-ondersteuning en moet het toestel waterbestendig zijn. De Xperia J is het budgettoestel binnen de nieuwe serie. Beide smartphones verschijnen ergens in het vierde kwartaal.

Bij de aanschaf van een nieuwe Xperia-telefoon levert Sony een gratis proefabonnement van zestig dagen mee voor de streaming muziekdienst Music Unlimited. Ook kunnen gebruikers voortaan voor een goedkoper abonnement kiezen á 4,99 euro per maand. Muziek kan daarmee beluisterd worden via de pc of een PlayStation 3.

Xperia Tablet S

Naast de nieuwe smartphones onthult Sony woensdag ook een nieuwe tablet met een 9,4 inch scherm. Deze Xperia Tablet S is de opvolger van de vorig jaar verschenen Sony Tablet S, en is met zijn 11,85 millimeter aanzienlijk dunner. Net als de geïntroduceerde telefoons draait ook de Xperia-tablet op Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).

De tablet, die wordt aangedreven door een Tegra 3-processor, verschijnt begin september. Prijzen beginnen bij 399 euro voor het model met wifi en 16 GB geheugen. Voor hetzelfde model met wifi en 3G moet 529 euro worden neergeteld. Het duurste model gaat voor 599 euro van de hand. Hierbij is 64 GB geheugen beschikbaar en enkel wifi.

VAIO Duo 11

Het is overigens niet enkel Android waar Sony woensdag mee op de proppen komt. Zo toont het bedrijf ook de VAIO Duo 11 hybride tablet met Windows 8. Deze tablet beschikt over een toetsenbord dat kan worden uitgeschoven en tevens als standaard fungeert.

De VAIO Duo 11 draait op Windows 8 Pro en heeft een Intel Core i7, i5 of i3-processor. Het apparaat beschikt verder over een 11,6 inch scherm (1920 x 1080 pixels), 4 GB of 8 GB werkgeheugen en een 128 GB of 256 GB SSD-schijf. Verwacht wordt dat de tablet eind oktober verschijnt. Over een prijs is nog niets bekend.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten