Sony onthult Xperia Sola met 'floating touch'-techniek

Door: Elmar Rekers | 13 maart 2012 12:55

Nieuws

Sony kondigt dinsdag de Xperia Sola aan. Een smartphone die voorzien is van de zogenoemde floating touch-techniek. Hierdoor hoeft de gebruiker het scherm niet aan te raken om het toestel te bedienen.

Sony legt uit dat floating touch vooral de nauwkeurigheid van het navigeren zal verbeteren. Zo kan er op websites gescrold worden door boven het scherm te swipen en kunnen linkjes geselecteerd worden door hier een vinger boven te houden. Een korte aanraking van het scherm zou vervolgens genoeg zijn om deze link te openen.

Reality Display

De Xperia Sola heeft een 3,7 inch-Reality Display (854 x 480 pixels), draait op een 1 GHz dualcore-processor en beschikt over een NFC-chip. Het besturingssysteem is Android 2.3 (Gingerbread), maar er zal in de zomer een update naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) beschikbaar komen.

De Sola weegt 107 gram en is 166 x 59 x 9,9 millimeter groot. Met de Sola ziet de vierde Xperia-telefoon onder Sony's eigen naam het levenslicht. Sony zal de nieuwe Xperia-smartphone in het tweede kwartaal lanceren en deze krijgt een adviesverkoopprijs van 319 euro.

[youtube]vESGv2O5mhQ[/youtube]

0 Reactie(s) op: Sony onthult Xperia Sola met 'floating touch'-techniek

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.