Sony presenteert nieuwe koers, ontslaat 10.000 werknemers

Door: Elmar Rekers | 12 april 2012 10:06

Nieuws

Sony-baas Kaz Hirai heeft donderdag de 'One Sony'-strategie gepresenteerd. De kersverse ceo verwacht met deze grondige reorganisatie het bedrijf weer op de rails te krijgen.

One Sony is feitelijk een bevestiging van eerdere toekomstplannen die Hirai voor Sony uiteen heeft gezet. Zo zal het Japanse concern zich vooral gaan focussen op de markt voor digitale fotografie, gaming en smartphones. Daarnaast wil de Sony-baas de televisieproductie efficiënter maken, waardoor deze in 2014 weer winstgevend zal zijn.

Verlies

Begin deze week werd duidelijk dat Sony voor het vierde jaar op rij verlies heeft gedraaid. Het afgelopen boekjaar zag het bedrijf een negatief van 4,9 miljard euro op de balans staan. Bij het uitkomen van deze cijfers werd al duidelijk dat Sony een flinke reorganisatie op stapel heeft staan, en nu maakt Hirai bekend dat er inderdaad tienduizend werknemers zullen verdwijnen.

Al deze banen moeten in fiscaal 2012 geschrapt gaan worden. Een deel van deze banen zal echter verdwijnen doordat Sony diverse bedrijfsonderdelen gaat afstoten of samenvoegen. Deze herstructurering gaat naar verwachting ruim zeshonderd miljoen euro kosten.

Sony Entertainment Network

Hirai zal zich met Sony gaan richten op het verder uitbouwen van de divisies Digital Imaging, Game en Mobile, welke in 2014 minimaal zeventig procent van de totale verkopen voor hun rekening moeten nemen. Hierbij zal het bedrijfsonderdeel dat laptops en tablets produceert opgaan in de Mobile-divisie. Ook gaat Sony volgens Hirai flink inzetten op het nieuwe Sony Entertainment Network, waar digitale content als muziek, films en games wordt aangeboden.

0 Reactie(s) op: Sony presenteert nieuwe koers, ontslaat 10.000 werknemers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.