Sony raapt oude successen bijeen voor promo Xperia Z

© PXimport

Sony raapt oude successen bijeen voor promo Xperia Z

Geplaatst: 28 februari 2013 - 12:28

Aangepast: 16 november 2022 - 10:06

Redactie Computer!Totaal

“Ervaar het beste van Sony in een smartphone!” Het is de sappige marketingleus waarmee Sony zijn nieuwe Xperia Z-smartphone onlangs presenteerde. Deze week wordt de aanstaande lancering extra kracht bijgezet met een wel zeer stijlvolle commercial. Hierin zet het bedrijf diens successen uit het verleden opnieuw in de spotlight.

De walkman, camcorder en zelfs de eerste PlayStation komen voorbij in de korte clip, waarbij de nieuwe Xperia Z-smartphone als afsluiter wordt gepresenteerd. De Android-telefoon werd begin dit jaar aangekondigd, en is sinds deze week in Nederland verkrijgbaar.

Review Xperia Z

Onderstaande reclamespot lijkt ons duidelijk te willen maken dat de rijke geschiedenis van het Japanse concern garant staat voor een telefoon die op alle vlakken hoge ogen gooit. Of dit ook werkelijk het geval is? Computer!Totaal is op het moment van schrijven druk bezig met het testen van de Xperia Z, dus houd de website in de gaten voor ons eindoordeel!

[youtube]9Pp7nDmb5K4[/youtube]

De commercial past qua presentatie in een lange traditie. Check bijvoorbeeld deze Bravia-commercial uit 2005 waarin eveneens een hoofdrol was weggelegd voor knallende kleuren:

[youtube]x3FNH2poQMo[/youtube]

Een vervolg werd hier in 2007 gegeven met springende konijnen op een lekker nummer van de Rolling Stones:

[youtube]fJmBdZ9czO8[/youtube]

Dat het grafisch allemaal nog sappiger kan, bleek vorig jaar wel uit deze schitteren de Bravia-reclame:

[youtube]mZXD-SqiSYw[/youtube]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten