Sony richt zijn pijlen op high-res vinyl

Door: Lub Snoek Lub Snoek | 06 januari 2016 18:00

Nieuws

Waar veel andere merken het vooral over keukenapparatuur met beeldschermen hebben en zelfrijdende auto's, richt Sony zich op de audiofielen onder ons door een nieuwe platenspeler aan te kondigen.

Naast het 'simpelweg' afspelen van je vinyl-collectie in hoge kwaliteit en een werkelijk prachtig design, heeft de PS-HX500 de functie om de audio van je vinyl via een USB-kabel om te zetten in een high-res 24-bits WAV-formaat of Sony's eigen DSD-formaat. Via een app op je smartphone of tablet kun je het geconverteerde bestand vervolgens makkelijk bewerken. Lees ook: Sony H.ear on - Overal kraakhelder geluid.

Old school en toch high-res

Weet je nog de goeie oude tijd dat je CD's via iTunes op je computer of laptop moest zetten? Het lijkt erop dat Sony deze tijd terug wil halen in een nog ouderwetser jasje. De HX500 sluit hierdoor wel goed aan op twee eerdere high-res audioproducten van de Japanse reus, namelijk de Sony H.ear on en de Walkman A17. Deze krijgen volgens Sony ook een upgrade en worden verkrijgbaar in verschillende kleuren.

De nieuwe Walkman A26 krijgt meer kleuren.

Walkman & Hear.on

Op de CES is duidelijk te zien dat vinyl een comeback aan het maken is. Technics presenteerde ook al twee nieuwe draaitafels om het 50-jarig bestaan van hun vlaggenschip te vieren; de Technics SL-1200.

De Sony PS-HX500 verschijnt ergens in de lente en zal volgens onbevestigde bronnen ongeveer 500 euro gaan kosten.

2 Reactie(s) op: Sony richt zijn pijlen op high-res vinyl

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 6 januari 2016 20:52 Kasander
  Een prettige aanvulling van het artikel zou de bijbehorende (liefst gratis) software zijn om ruis te verwijderen en om de nummers automatisch te scheiden van elkaar.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 6 januari 2016 21:09 Anoniem
  De tijd dat je via iTunes cd's op je PC moest zetten?

  Is de schrijver van dit artikel 17 ofzo?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.