Sony's toekomstige Xperia vlaggenschip duikt op

Door: Elmar Rekers | 26 juli 2012 16:01

Apps & Software

Het lijkt er sterk op dat het nieuwe paradepaardje binnen Sony's Xperia-lijn zich donderdag vroegtijdig heeft laten zien. De nog onbekende smartphone wordt op een Russisch blog aan een uitgebreide preview onderworpen.

Hoe weblog Mobile-Review aan het prototype van de Sony-smartphone komt, is niet duidelijk. Wel heeft het er alle schijn van dat het toestel, welke codenaam LT30p Mint draagt, authentiek is. Het gaat hier volgens de Russische site om een opvolger van de Xperia S, het huidige vlaggenschip van Sony.

Geen knoppen

De LT30p Mint draait op Android 4.0.4, maar het is goed mogelijk dat Sony de telefoon uiteindelijk met Android 4.1 (Jelly Bean) gaat leveren. Op de verschillende afbeeldingen is te zien dat de smartphone geen knoppen aan de voorzijde heeft en dat het toestel qua omvang ongeveer gelijk is aan de Galaxy S III van Samsung.

Voor het 4,6inch-beeldscherm maakt Sony gebruik van de zogenoemde WhiteMagic-techniek, waarbij de rgb-subpixels voorzien zijn van een witte subpixel. Deze techniek werd ook al toegepast op de Xperia P en zorgt er volgens de fabrikant voor dat het scherm een verhoogde helderheid kent en dat de batterij minder zwaar belast wordt.

IFA Berlijn

Onder de motorkap bevindt zich een dualcore Snapdragon S4-processor, welke over een Adreno 220-gpu beschikt. Echter is het goed mogelijk dat het hier enkel om tijdelijke hardware gaat. Achterop de telefoon bevindt zich tot slot nog een 13 megapixel camera.

Verwacht wordt dat Sony de smartphone tijdens de IFA-beurs in Berlijn gaat aankondigen, waar het bedrijf op 29 augustus een persconferentie geeft. Volgens Mobile-Review wil Sony het toestel nog dit jaar in de winkelschappen leggen.

0 Reactie(s) op: Sony's toekomstige Xperia vlaggenschip duikt op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.