Sony’s vlaggenschip Xperia Z eind februari naar Nederland

© PXimport

Sony’s vlaggenschip Xperia Z eind februari naar Nederland

Geplaatst: 1 februari 2013 - 14:47

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Redactie ID.nl

Sony lanceert de Xperia Z op 25 februari in Nederland. Dat laat de fabrikant vrijdag desgevraagd weten. Het nieuwe topmodel krijgt een adviesprijs van 629 euro opgeplakt.

De Xperia Z werd begin januari tijdens de CES-beurs in Las Vegas onthuld. Aanvankelijk liet Sony weten dat het toestel in maart naar Nederland zou komen, maar de introductie is dus enkele dagen naar voren gehaald. Voorbestellingen op de Xperia Z kunnen vanaf 5 februari worden geplaatst. Klanten die een bestelling plaatsen krijgen overigens een Sony-koptelefoon ter waarde van 249 euro meegeleverd.

5 inch-beeldscherm

De Xperia Z heeft een groot 5 inch-beeldscherm, met een resolutie van 1080 x 1920 pixels. Verder draait de smartphone op een quadcore-processor, is er een 13 megapixel-camera aanwezig en wordt de Xperia Z geleverd met Android 4.1 (Jelly Bean).

Met zijn 7,9 millimeter is de Xperia Z amper dikker dan de iPhone 5 van Apple (7,6 mm). Net als de Xperia V (review) zal de Xperia Z stof- en waterdicht zijn. Daarnaast ondersteunt het apparaat ook de snelle 4G-netwerken en NFC.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten