Sony sluit ontwikkelaar achter Socom en Unit 13

Door: Elmar Rekers | 02 april 2012 10:05

Apps & Software

Sony heeft de deuren van game-ontwikkelaar Zipper Interactive gesloten. De studio was onder meer verantwoordelijk voor de PlayStation 3-games MAG en Socom: Special Forces, en het onlangs verschenen Unit 13 voor de PS Vita.

Sony bevestigde het opdoeken van Zipper Interactive afgelopen weekend tegenover website Game Informer. "De sluiting is het resultaat van een gezonde cyclus, waarbij we de beschikbare middelen binnen Sony Computer Entertainment opnieuw rangschikken", vertelt Sony over het sluiten van de game-studio.

Unit 13

"Zipper Interactive heeft al het werk aan zijn meest recente project, Unit 13 voor de PlayStation Vita, afgerond. Daarnaast zullen Zipper-games als MAG, Socom 4 en Unit 13 volledig ondersteund blijven, waaronder ook de dagelijkse uitdagingen in Unit 13", aldus de verklaring.

Of de werknemers van Zipper Interactive binnen Sony op een andere manier aan het werk gaan is niet bekend. Zipper heeft ongeveer tachtig mensen op de loonlijst staan. De studio zag in 1996 het levenslicht en werd in 2006 door Sony aangekocht als interne studio.

[youtube]v3eBaMxRyuY[/youtube]

0 Reactie(s) op: Sony sluit ontwikkelaar achter Socom en Unit 13

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.