Sony SRS-BTV25

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 30 januari 2012 09:00

Overige elektronica

Wie een Bluetooth speaker zoekt voor zijn iPhone, iPad of Android-device zal al snel verstrikt raken in een oerwoud van suffe systemen. Sony komt eindelijk eens met een ware eyecatcher op de proppen in de vorm van de sferische SRS-BTV25.

Dat Sony prima werk aflevert als het aankomt op iPhone-docks en Bluetooth speakers is de laatste jaren wel duidelijk geworden. Met de SRS-BTV25 lanceert de Japanse fabrikant echter hun eerste 360-graden speaker. Hopelijk voor ons blijft het niet bij deze ene keer, want het blijkt een bijzonder lekker systeempje te zijn.

In tegenstelling tot het hoekige design van het gros van de Bluetooth speakers ziet de SRS-BTV25 er gruwelijk futuristisch uit. Met zijn diameter van 145 millimeter is het ding ontzettend compact en het sferische ontwerp zorgt ervoor dat het een echte blikvanger is. Een zeer gewaagd design, want de speaker zal zeker niet in ieder interieur tot zijn recht komen.

Sony SRS-BTV25

Stapt u over de drempel heen en haalt u de SRS-BTV25 in huis dan is de kans klein dat u hem op één vaste plek zet. Naast de omvang is namelijk ook het gewicht (500 gram) te verwaarlozen. Het is geen enkel probleem om het apparaat van de ene naar de andere kamer te slepen, en tijdens onze testperiode met de speaker werd deze dan ook overal in huis veelvuldig gebruikt.

Doordat de speaker dus bijzonder licht is voelt deze misschien niet zo degelijk aan als bijvoorbeeld de Bluetooth speakers van Bose, maar goedkoop doet het allerminst aan. Het lichtgewicht plastic is namelijk erg stevig en de SRS-BTV25 kan absoluut tegen een stootje. Niet geheel onbelangrijk voor een apparaat dat na een stootje eenvoudig van een kastje of tafel rolt.

De SRS-BTV25 heeft een sferische ronde vormgeving.

U bent misschien gewend om een speaker ergens in een hoekje te zetten, maar Sony dringt er bij ons op aan de BTV25 toch echt een centrale plek te geven. Niet alleen komt het design dan het beste tot zijn recht, ook krijgt u hierdoor de mooiste geluidservaring. Door het 360-graden ontwerp spuit de speaker het geluid namelijk in alle richtingen.

Whizzkid

Om de SRS-BTV25 te gebruiken hoeft u absoluut geen whizzkid te zijn. Op het bedieningspaneel vinden we namelijk maar drie knopjes. Hiermee kunnen we onze iPhone of iPad via Bluetooth koppelen, een apparaat via de aux-ingang selecteren of de bass-boost inschakelen voor de momenten dat u echt even harde beats wilt knallen.

Verder zit er op het ding nog een power-knop, de noodzakelijke volumeregelaars en een 3,5mm jack-aansluiting voor het geval u een mobiel apparaat hebt dat niet via Bluetooth gekoppeld kan worden. De aanwezige UBS-aansluiting kan daarbij nog gebruikt worden om uw telefoon of tablet op te laden tijdens het draaien van de nodige deuntjes. Handig.

Android, Windows Phone en BlackBerry

Wij hebben het systeem met verschillende Bluetooth apparaten getest, en naast de gangbare iPhone en iPad werkte de speaker ook probleemloos samen met Android-, Windows Phone- en BlackBerry-toestellen. Alle apparaten hadden overigens een sterke verbinding waardoor u een flink aantal meters met uw toestel van de speaker weg kunt lopen.

Met een minimaal aantal knoppen is de bediening simpel.

Toen we de eerste nummers naar de speaker streamde verbaasde we ons over de kracht waarmee het kleine ding de tonen naar buiten pompte. Hoewel de SRS-BTV25 slechts 13Watts aan kracht bezit, lijkt het bolle design van de speaker voor een zeer vol en sterk geluid te zorgen. Vooral de gedoseerde manier waarop de ingebouwde sub woofer zijn werkt doet is erg lekker.

Hoewel de BTV25 een behoorlijk volume weet te produceren valt te betwijfelen of u deze als centrale muziekbron in huis wilt gebruiken. Vooral op hoog volume verliest het geluid namelijk behoorlijk aan zuiverheid. Zo lang u het volume echter halverwege laat hangen dan is het flink genieten van de heldere muziek, waarbij de bass-boost voor de nodige body kan zorgen. Een ideaal systeempje dus voor de slaap- of studeerkamer.

Conclusie

Sony levert met de SRS-BTV25 een uitstekende Bluetooth speaker af die naast zijn unieke design vooral opvalt door het prima geluid. Het zal dan ook een hele klus zijn om binnen zijn prijsklasse (149 euro) een stijlvol systeem te vinden dat net zo goed klinkt. Toch zal het futuristische ontwerp niet in alle interieurs tot zijn recht komen. Iets dat voor sommige mensen zeker een dealbreaker kan zijn. Stapt u echter over de angst voor een afwijkend design heen dan haalt u een behoorlijk krachtige 360-graden speaker in huis die moeiteloos met al uw Bluetooth-apparaten vriendjes wordt. Een absolute aanrader voor de slaap- of studeerkamer.

Sony SRS-BTV25

Prijs € 149,00

Oordeel 7/10

Pluspunten

Sterk geluid

Eenvoudig in gebruik

Minpunten

Design zal niet iedereen bevallen

0 Reactie(s) op: Sony SRS-BTV25

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.