Sony teleurgesteld in ontwikkelaars Vita, prijsverlaging in aantocht

Door: Elmar Rekers | 01 oktober 2012 13:15

Nieuws

Sony is teleurgesteld in de matige ondersteuning die de PS Vita heeft gekregen van third-party-ontwikkelaars. Dat zegt de baas van Sony Worldwide Studios, Shuhei Yoshida. In 2013 zal er een prijsverlaging worden doorgevoerd.

Wat ons verbaasde en teleurstelde, was het gebrek aan third-party-ontwikkelaars dat ons na de lancering kwam ondersteunen", zegt Yoshida over de beginperiode van de PlayStation Vita. In het gesprek met Gamasutra wijst de Sony-topman ook een mogelijke oorzaak aan voor het gebrek aan interesse.

"Uitgevers hebben tegenwoordig zoveel opties, dat het niet meer van zelfsprekend is dat ze ons platform ondersteunen. Iets waar jaren geleden nog wel sprake van was." Volgens Yoshida is Sony momenteel druk bezig om externe uitgevers en ontwikkelaars alsnog warm te krijgen voor de PS Vita. "Het is immers de beste hardware om een omvangrijke spel-ervaring naartoe te brengen."

Prijsverlaging PS Vita

Ander PS Vita-nieuws komt maandag van Fergal Gara, baas van Sony UK. Tegenover Digital Spy bevestigt hij namelijk dat er in 2013 een prijsverlaging zal worden doorgevoerd voor de handheld. Wanneer dit precies het geval is, "wordt momenteel nog besproken".

"We zijn altijd bezig om prijsverlagingen mogelijk te maken. De vraag is dus niet 'of' er een prijsverlaging komt, maar 'wanneer'. We zullen in ieder geval geen wereldwijde prijsverlaging invoeren voor de aankomende kerstdagen.", aldus Gara.

0 Reactie(s) op: Sony teleurgesteld in ontwikkelaars Vita, prijsverlaging in aantocht

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.