Sony verkoopt 1,2 miljoen PlayStation Vita's

© PXimport

Sony verkoopt 1,2 miljoen PlayStation Vita's

Geplaatst: 29 februari 2012 - 08:40

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Elmar Rekers

Wereldwijd zijn er sinds de lancering in december 1,2 miljoen PlayStation Vita's verkocht. Dat maakte Sony dinsdag bekend. "Er is een duidelijke vraag naar een ultieme handheld-ervaring", aldus SCEI president Andy House.

Sony lanceerde de PlayStation Vita vorige week in Nederland. Het apparaat is sinds zijn Japanse introductie in december wereldwijd breed verkrijgbaar geworden. Volgens Sony tonen de eerste verkoopresultaten aan dat er een duidelijke behoefte is aan een mobiel apparaat waarbij de nadruk op gaming ligt.

De markt reageert

"De markt heeft gereageerd en er blijkt een duidelijke behoefte te zijn aan een draagbaar apparaat dat een revolutionaire combinatie biedt van rijke game-ervaringen en sociale functies", zegt House. "We hadden niet op een beter begin kunnen hopen."

Om het zogenoemde 'momentum' van de PS Vita vast te houden zegt Sony dat er momenteel met third party-ontwikkelaars hard gewerkt wordt aan een constante stroom nieuwe games voor het platform. Inmiddels zouden er al meer dan 2 miljoen games voor de Vita zijn verkocht (winkel en digitaal).

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten