Sony voorspelt verlies van 2,2 miljard euro

© PXimport

Sony voorspelt verlies van 2,2 miljard euro

Geplaatst: 2 februari 2012 - 08:39

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Elmar Rekers

Sony verwacht het lopende boekjaar fors meer verlies te draaien dan aanvankelijk voorspeld. Daarnaast wordt ook de PlayStation 3-verkoop naar beneden bijgesteld.

Sony deed de aankondiging donderdag tijdens de presentatie van de teleurstellende financiële resultaten over het derde kwartaal. In die periode, welke eindigde op 31 december, boekte het Japanse concern een verlies van 91,7 miljard yen (914 miljoen euro).

Fiscaal 2011 loopt voor Sony door tot 31 maart en de elektronicafabrikant verwacht dat er tegen die tijd een verlies van 220 miljard yen op de balans staat. Omgerekend zo'n 2,2 miljard euro. Ruim het dubbele van het aanvankelijk voorspelde verlies voor dit boekjaar.

Sony draagt de overstromingen in Thailand, de economische crisis en een sterke positie van de Japanse yen aan als oorzaken voor deze cijfers. Kersverse CEO Kazuo Hirai liet woensdag al doorschemeren hoe hij Sony in het nieuwe financiële jaar uit het slop hoopt te trekken.

PlayStation 3

Sony zegt tijdens de feestdagen vooral minder tv's te hebben verkocht dan verwacht. Gingen er in het derde kwartaal van 2010 nog 7,9 televisies over de toonbank, dit jaar waren dat er 6 miljoen. Ook de verkoop van computersystemen en camera's liep licht terug.

Waar Sony wel met tevredenheid op terugkijkt is de verkoop van de PlayStation 3. De spelconsole ging namelijk 6,5 miljoen keer van de hand, waar deze in Q3 van 2010 6,4 miljoen keer verkocht werd. Toch verlaagde Sony ook de verkoopverwachtingen van de PS3. Van 15 miljoen naar 14 miljoen aan het einde van maart 2012.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten