Sony: 'Wii U hoort niet bij onze generatiecyclus'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 15 juni 2012 11:07

Apps & Software

Zowel de Wii als de Wii U horen niet tot dezelfde generatiecyclus als de consoles van Microsoft en Sony. Dat claimt Sony-topman Shuhei Yoshida. De Nintendo-consoles hebben volgens hem een eigen markt gecreëerd.

"Persoonlijk denk ik dat de Wii een generatie op zichzelf was", zegt de baas van Sony Worldwide Studios in een interview met Eurogamer. "De PlayStation 3 en Xbox 360 behoren tot dezelfde generatie, maar de Wii was duidelijk anders. De PS3 en 360 lagen gewoon het dichts bij elkaar wat betreft HD-mogelijkheden en netwerk-opties."

Yoshida meent dat er feitelijk twee consolegeneraties naast elkaar bestaan. Iets dat met de komst van de Wii U in zijn ogen niet zal veranderen. "De Wii U is de volgende generatie van de Wii. Voor mij is het gewoon hun eigen generatie", aldus de Sony-topman. Op de vraag of de Wii U een concurrent wordt van de PlayStation 4 wil Yoshida geen antwoord geven. Dit omdat Sony nog niets bekend wil maken over de opvolger van de PS3.

Wii U hardware

De Wii U-console zal later dit jaar op de markt komen. Hoewel over de hardware nog geen officiële berichtgeving is gedaan door Nintendo, lijkt het apparaat net iets krachtiger te worden dan de PlayStation 3 en de Xbox 360. Nintendo lijkt dan ook vooral in te zetten op de vernieuwende gameplay-mogelijkheden die de tablet-achtige GamePad-controller zal bieden.

0 Reactie(s) op: Sony: 'Wii U hoort niet bij onze generatiecyclus'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.