iEast SoundStream Pro - Meer opties in een stevige behuizing

Door: lub-snoek | 15 maart 2017 10:24

Review

Het Chinese iEast is een vrij nieuw bedrijf op de markt voor streaming audio. Met de SoundStream Pro zet iEast een robuuste en betaalbare audiostreamer op de markt. Wij mochten de iEast SoundStream Pro uitproberen.

iEast SoundStream Pro


Prijs
€ 139,95

Connectiviteit
Micro-usb, 3,5mm-jack, optisch, wifi

Website

www.ieast.net


6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Afstands-bediening
  • Aansluit-mogelijkheden
  • Behuizing
  • Multiroom
  • Minpunten
  • Verbinding maken gaat stroef
  • App

Verpakking

De SoundStream Pro wordt geleverd met een 3.5mm audiokabel en USB-adapter om de audiostreamer van stroom te voorzien. Hierdoor is de SoundStream eenvoudig aan te sluiten en vrijwel meteen klaar voor gebruik.

De SoundStream Pro is de grotere broer van de AudioCast, de goedkoopste audiostreamer die iEast aanbiedt. Die hebben we in een vorige review behandeld. De SoundStream Pro zou steviger gebouwd zijn en meer aansluitmogelijkheden bieden.

Op het eerste gezicht maakt iEast deze belofte waar. Waar de goedkopere AudioCast goedkoop aanvoelde door de plastic behuizing, voelt de SoundStream Pro een stuk robuuster aan. De metalen behuizing geven de SoundStream Pro een bijna onverwoestbaar uiterlijk en de knoppen voelen stevig aan.

Niet alleen is de behuizing steviger, door de antenne is het bereik ook sterk genoeg om zelfs de minst sterke wifi-signalen goed op te pikken. Waar de AudioCast soms begon te haperen, bleef de SoundStream Pro de hele testperiode zonder problemen audio afspelen.

Verbinden

Waar we voor de AudioCast de gelijknamige app moesten gebruiken, moeten we volgens de verpakking van de SoundStream gebruikmaken van de app iEast Play. Dit is, gezien de naam, waarschijnlijk de app die ook met de andere apparaten van iEast kan samenwerken.

De app mag dan een verbeterde versie zijn van AudioCast, met de app iEast Play werkt het verbinden niet optimaal. Na het indrukken van de WPS-knop op de SoundStream en in de iEast Play-app, was het de bedoeling dat de SoundStream verbinding ging maken met het thuisnetwerk. Dit liet echter een tijdje op zich wachten, waardoor ik het opnieuw wilde proberen.

In de tussentijd had ik Spotify geopend, waar ik plotseling wel de SoundStream Pro kon kiezen uit Apparaten beschikbaar. Het verbinden was dus blijkbaar wel gelukt. Nadat ik iEast Play weer opende, bleek inderdaad dat er verbinding was gemaakt met het thuisnetwerk. Vanaf dat moment verliep de samenwerking met de app vlekkeloos.

Aansluitingen

Gelukkig is wifi niet de enige manier om de SoundStream met het thuisnetwerk te verbinden. Je kunt de SoundStream Pro ook met het thuisnetwerk verbinden via een LAN-verbinding. Hierdoor is de streamer meteen met het netwerk verbonden en hoef je je geen zorgen te maken over de verbinding met het thuisnetwerk.

Naast de LAN-aansluiting heeft de SoundStream Pro ook een ingang voor een optische audiokabel en een 3.5mm koptelefooningang. Zo kun je op meerdere manieren je speakers aansluiten. Het is niet mogelijk om te wisselen tussen de actieve ingangen, waardoor het niet interessant is om meerdere geluidsbronnen aan te sluiten op de SoundStream Pro.

iEast Play

Via de iEast Play app kun je de SoundStream Pro gebruik laten maken van verschillende streamingdiensten. Zo kun je een radiostation uitkiezen via TuneIn of een afspeellijst selecteren in Spotify of Deezer. De app ondersteunt Spotify niet zelf, waardoor je de SoundStream Pro eerst moet selecteren vanuit de Spotify-app op je smartphone.

Je kan je favoriete radiostations ook toewijzen aan een sneltoets op de afstandsbediening. Een leuke bijkomstigheid als je graag wisselt tussen een aantal vaste radiostations. De afstandsbediening an sich is een fijne bijkomstigheid, doordat je ook het volgende nummer kunt selecteren en het volume kunt regelen.

iEast Multiroom

De SoundStream Pro komt werkelijk tot zijn recht als je deze koppelt met een ander product van iEast, in dit geval de AudioCast. Hierdoor fungeren beide streamers als onderdeel van je multiroom-installatie.

Als je beide apparaten met je thuisnetwerk hebt verbonden, kun je deze via de app van iEast beide bedienen. We kregen wel eerste een firmware-update, maar deze werd volledig automatisch binnen enkele minuten uitgevoerd.

Nadat de streamers van iEast zijn gekoppeld, kun je deze een naam toewijzen. Standaard kun je kiezen uit namen als Dining Room, Bathroom of Family Room. Hiermee geef je aan waar de speaker waaraan je de iEast hebt gekoppeld zich bevindt. Het is ook mogelijk om de naam van de streamer later aan te passen, maar wij hebben dit tijdens onze test zo gelaten.

Je kunt op iedere streamer een andere audiobron afspelen, maar je kunt ze ook koppelen. Zo kun je twee individuele speakers koppelen tot een multiroom-systeem die je hele verdieping kan vullen met geluid. Dit hangt natuurlijk grotendeels af van de kwaliteit van je speakers en waar je deze hebt geplaatst.

Een handigheidje is de functionaliteit om het volume per speaker te wijzigen. Zo kun je een dynamisch geluidsbeeld creëren door de gehele ruimte.

Conclusie

De SoundStream Pro heeft een stevige behuizing, handige functies en genoeg aansluitmogelijkheden voor veel gebruikersgemak. De app vertoont echter nog wel enkele schoonheidsfoutjes en het verbinden met het thuisnetwerk verloopt nogal eens stroef. Toch is de SoundStream Pro zeker het overwegen waard als je je offline geluidsinstallatie wil voorzien van streaming audio en multiroom, zonder de hoofdprijs te betalen.

0 Reactie(s) op: iEast SoundStream Pro - Meer opties in een stevige behuizing

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.