Speccy 1.03.162

Door: onno-karman | 06 augustus 2010 09:36

Apps & Software

In Windows kunt u redelijk wat informatie terugvinden over de hardware die in uw computer is ingebouwd. Maar echt uitgebreid en makkelijk toegankelijk is deze informatie niet. Wilt u alles weten over wat er in uw computer zit, dan is het kleine en gratis Speccy een uitkomst.

Speccy is echt een nieuwsgierig aagje en wil alles weten. Als u het programmaatje na het installeren voor de eerste keer start, gaat hij aan de slag met het analyseren van uw computer. Dit doet het programma met verve en alle informatie die Speccy kan vinden, verzamelt hij razendsnel en geeft hij in een logische structuur weer. Bij Summary krijgt u een samenvatting van de belangrijkste items. En als u aan de linkerzijde op de verschillende categorieën klikt, krijgt u uitgebreidere info. Zo kunt u bij Operating System zien welke versie van Windows u gebruikt, inclusief de exacte datum en tijd van installatie en het serienummer. Verder weet Speccy voor zo’n beetje elk hardwareonderdeel in uw computer allerlei nuttige informatie te melden. Zo kunt u zien wat de temperatuur is van de processor, zelfs tot op core-niveau.

Speccy geeft u heel veel uitgebreide informatie over uw computer.

U kunt zogeheten ‘snapshots’ maken, wat vooral voor echte tweakers van belang is om verschillende configuraties te kunnen vergelijken. Ook kunt u de gegevens exporteren naar een xml- of tekstbestand, of een afdruk maken.

Veel meer doet Speccy niet, maar het is al met al een handig en compact programmaatje om snel alle informatie over uw systeem te kunnen inzien. En wanneer u bijvoorbeeld extra geheugen aan uw computer wilt toevoegen, dan kunt u Speccy gebruiken om te kijken hoeveel vrije sloten uw computer nog heeft. En als u uw pc wilt verkopen, dan kunt u met Speccy heel gemakkelijk een complete lijst met specificaties te maken.

U kunt zelfs de temperatuur van de processorkernen bekijken.

Speccy 1.03.162

Freeware

Taal Engels

Download 1,2 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker Piriform

Oordeel 9/10

Pluspunten

Klein

Snel

Geeft heel veel informatie

Minpunten

Niet Nederlandstalig

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Speccy 1.03.162

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.