Speedlink Medusa Street XE - Een middelmatig bakbeest

© PXimport

Speedlink Medusa Street XE - Een middelmatig bakbeest

Geplaatst: 6 juni 2016 - 03:09

Aangepast: 14 december 2022 - 12:00

Redactie ID.nl

Na de Medusa XE Stereo Gaming Headset brengt fabrikant Speedlink een variant op de markt voor de 'gewone' gebruikers. De Medusa Street XE is ontworpen voor notebooks, tablets en smartphones en zou dus onmisbaar moeten zijn in de gewone huiskamer of op straat. Of kunnen we makkelijk zonder?

Verassend mooi

De Medusa Street XE ziet er stoer uit. Hoewel de headset simplistisch zwart is en hij voor een groot deel uit plastic en rubber bestaat, ziet de Medusa er niet per se goedkoop uit. De matzwarte oor- en hoofdkussens stralen comfort uit en door wat glimmende onderdelen is de Medusa Street XE verassend stijlvol. De headset is verkrijgbaar in zwart en wit. Lees ook: Dit zijn de 7 beste koptelefoons van 2015.

De kabel aan de Medusa Street XE is niet afneembaar en is ongeveer een meter lang. Meer dan genoeg om te gebruiken met mobiele apparaten. Daarnaast is de koptelefoon inklapbaar en kun je de oorstukken een kwartslag naar voren draaien om met één oor te luisteren. Deze functie hebben we echter amper gebruikt omdat we onze nekspier afknepen bij het proberen van deze functie.

© PXimport

De Medusa Street XE is verkrijgbaar in zwart en wit.

Ondiepe oorkussens

Hoewel de over-ear oorkussens groot genoeg zijn om je oren volledig te bedekken, zijn ze iets te 'ondiep'. Tijdens het dragen van de koptelefoon raken mijn oren de speaker binnenin de headset. Een beetje jammer, aangezien dat na enkele minuten wel begint te irriteren.

In de eerste instantie zit de Medusa Street XE goed en doen de over-ear hoofdkussens goed hun werk. Je hoort vrijwel niets van je omgeving en je kan je volledig concentreren op datgene waar je naar luistert. Een goed begin voor een relatief goedkope koptelefoon.

Na een uurtje komt echter de ware aard van het beestje naar boven. Het draagcomfort verdwijnt geleidelijk en op een gegeven moment doen je oren gewoon zeer van het dragen van deze headset. Als klap op de vuurpijl begon de audio ook heel even te kraken, al konden we niet vaststellen of dit aan de bedrading lag of aan een fout in de headset zelf.

Eigen audiointerface

Op dit vlak verrast de Medusa Street XE ons positief. Aan de kabel zit namelijk een audioregelaar en microfoon. Speedlink heeft de headset een eigen audiointerface gegeven, waardoor je het volume onafhankelijk van de bron kan afstellen. Een leuk extraatje, al kunnen we moeilijk zeggen of het ook daadwerkelijk makkelijker is dan gewone volumeregelaars op soortgelijke headsets. Dit komt met name doordat de Medusa XE geen volumeregelaar met knopjes heeft, maar met een draaischijf. Deze is iets te klein om gemakkelijk te gebruiken.

© PXimport

De losse volumeregelaar is erg handig, al is het wel wat priegelen.

De microfoon zit ingebouwd in hetzelfde 'kastje' en kan je met een schuifknop aan- of uitzetten. Een groot nadeel van de audio interface van de Medusa Street XE; de volumeregelaar en microfoon is lomp en allesbehalve stijlvol.

Geluidskwaliteit

Hoewel het geluid wat de Medusa Street XE produceert in de eerste instantie wel prima is, merk je na een tijdje intensief luisteren toch dat het niet de beste kwaliteit is. Het geluid is gewoon niet zo diep en als we het volume van de koptelefoon opkrikken wordt het geluid schel en doen de high- en midtonen al snel pijn aan je oren.

Conclusie

Is de Medusa Street XE een regelrechte miskoop? Niet als je meetelt dat het een over-ear headset is van slechts vier tientjes. Voor een budget-koptelefoon kon het veel erger en de headset ziet er niet zo goedkoop uit als hij daadwerkelijk is. Ons advies is echter: spaar nog even door voor een iets beter model waar je wel uren van kan genieten zonder hoofdpijn te krijgen.

6,0

Ons oordeel

Pluspunten

Ziet er niet goedkoop uit

Leuke prijs

Minpunten

Wordt oncomfortabel na een uur

Geluidskwaliteit valt tegen

Conclusie

Speedlink Medusa Street XE -------------------------- **Prijs:** € 39,99 **Draagwijze:** Over-ear **Features:** Noise cancelling, inklapbaar, geluidsregelaar **Website:** [www.speedlink.com](http://www.speedlink.com/?p=2&cat=271&pid=39335&paus=1)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000