Startmenu Windows 8.1 uit de doeken gedaan

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 25 juni 2013 11:02

Apps & Software

Dankzij enkele screenshots van de previewversie van Microsoft Server 2012 R2 wordt dinsdag meer duidelijk over het nieuwe startmenu dat Microsoft zal introduceren met Windows 8.1. Zo kan de gebruiker in dit menu onder meer de pc direct afsluiten.

De startknop die straks op de taakbalk van Windows 8.1 te vinden is, zal het mogelijk maken om direct over te schakelen naar de interface met de live tiles. Echter, de gebruiker kan ook instellen dat deze knop een totaaloverzicht toont van alle apps op de pc. Hierbij kan onderscheid gemaakt worden tussen ‘traditionele’ software en apps voor Windows 8.

Windows afsluiten

Door met de rechtermuisknop op het startmenu te klikken, kunnen verschillende instellingen en opties snel worden opgeroepen. Zo is het configuratiescherm te openen, kan er op de pc gezocht worden naar bestanden en - misschien wel het belangrijkste - de pc kan snel worden uitgeschakeld.

Verder zal Windows 8.1 het ook mogelijk maken om de werking van de hot corners en de charms-balk aan te passen, en kan er voor zowel de desktop- als live tile-omgeving dezelfde achtergrond worden ingesteld. Microsoft zal deze week een officiële preview-versie van Windows 8.1 vrijgeven, waarmee gebruikers alvast een voorproefje krijgen van het nieuwe besturingssysteem. De update zal vanaf 26 juni te downloaden zijn, onder meer via de Windows Store.

Kritiek op Windows 8

Microsoft kreeg veel kritiek over zich heen na de lancering van Windows 8, voornamelijk door het ontbreken van de traditionele startknop en de manier waarom de Modern UI werd opgedrongen. Beide zaken belooft Microsoft op te lossen met de aanstaande Blue-update van zijn OS. Zo kunnen gebruikers straks direct opstarten naar de desktop-omgeving en keert het startmenu dus deels terug.

0 Reactie(s) op: Startmenu Windows 8.1 uit de doeken gedaan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.