StrokesPlus 1.3.7

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 20 januari 2012 15:36

Apps & Software

Het is op zich best efficiënt: de pc besturen met de muis door te klikken op menu-items in Windows. StrokesPlus is bedoeld de mensen die dit niet snel genoeg vinden. Het besturen van uw pc kan namelijk nog veel efficiënter door gebaren met de muis te maken, of door muis en toetsenbord beter te laten samenwerken.

StrokesPlus stelt u in staat om handelingen in Windows te verrichten door de muisknop in te drukken in combinatie met een toets, of door de muisknop in te drukken en vervolgens een gebaar te maken (of eigenlijk een vorm te tekenen). Welke muisknop u daarvoor moet indrukken kunt u zelf in het programma aangeven, zodat u voorkomt dat de knop conflicteert met een andere functie binnen Windows (al dan niet door u gedefinieerd).

Door de toegewezen muisknop in te drukken kunt u beginnen met het tekenen van uw gebaar.

Wanneer u StrokesPlus start, minimaliseert het programma zich direct naar het systeemvak, zonder daar iets over te melden. Daardoor kunt u zich afvragen hoe het programma precies werkt. Pas als u met de rechtermuisknop klikt op het bijbehorende pictogram, krijgt u meer informatie. Zo ziet u daar dat gebaren maken pas zin heeft wanneer u eerst de 'trigger'-knop hebt ingedrukt. Zodra u eenmaal weet hoe het werkt is StrokesPlus fantastisch, al zal het wel even duren voordat u alle gebaren uit het hoofd hebt geleerd. U zult dus eerst flink wat tijd moeten investeren, voordat u tijd terugwint door efficiëntie.

Er zijn nogal wat gebaren om te leren, dus het zal even duren voordat u ze allemaal onder de knie hebt.

U hoeft geen genoegen te nemen met de handelingen die StrokesPlus voor u heeft gedefinieerd, u kunt namelijk zelf nieuwe acties toevoegen en daar uw eigen gebaren aan toekennen. Op zich is dit handig, het probleem is echter dat u niet zomaar een actie uitvoert en daar een gebaar aanhangt: u dient nieuwe handelingen te definiëren in een programmeertaal die Lua Script heet. Als u die niet kent, dan wordt het wel heel lastig om zelf gebaren toe te voegen. Gelukkig komt u met spieken bij andere handelingen een heel eind, maar ideaal is het niet. In de volgende versie graag een Wizard, dan zijn we helemaal blij. StrokesPlus wordt zeer regelmatig geüpdatet, wat dat betreft hebben we goede hoop.

StrokesPlus 1.3.7

Freeware

Taal Engels

Download 1,20 KB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 1,72 MB harde-schijfruimte

Maker Rob Larkin

Oordeel 7/10

Pluspunten

Navigeren via gebaren

Zelf gebaren aanpassen of toevoegen

Programma is redelijk onzichtbaar

Minpunten

Weinig uitleg bij starten

Zelf nieuwe handelingen aanmaken vereist kennis van Lua Script

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: StrokesPlus 1.3.7

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.